13:15 09.09.2023

Представники бізнес-асоціацій закликали Офіс президента до перезавантаження БЕБ і конкурсів на голів податкової та митниці

2 хв читати
Представники бізнес-асоціацій закликали Офіс президента до перезавантаження БЕБ і конкурсів на голів податкової та митниці

Необхідність перезавантаження Бюро економічної безпеки (БЕБ) і проведення відкритих конкурсів на голів Державної податкової та Державної митної служб обговорили представники найбільших бізнес-асоціацій на зустрічі із заступником керівника Офісу президента (ОП) Ростиславом Шурмою 8 вересня, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ОП у суботу.

У Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА), зокрема, заявили, що ключове для бізнесу питання - це перевантаження БЕБ: необхідне прозоре, чесне та неупереджене проведення конкурсу і на посаду нового голови бюро, і на всі посади навіть рядового складу, які робитимуть акцент у роботі на ефективній боротьбі з тіньовим бізнесом, непрозорими "схемами", протидії корупції.

Також ЄБА порушила питання збільшення випадків втручання в роботу прозорого бізнесу деяких органів, зокрема, представників Нацполіції шляхом проведення перевірок безпосередньо в офісах компаній.

Спілка українських підприємців (СУП) запропонувала запровадити норму щодо послідовності проведення слідчих дій у кримінальних справах щодо економічних злочинів: незважаючи на ухвалення відповідних стандартів розслідування, їх ігнорують, оскільки вони не внесені до КПК України та мають рекомендаційний характер.

На думку СУП, чітке дотримання затверджених стандартів дасть змогу ефективно розслідувати справи, доводити їх до суду з ухваленням відповідних рішень, прибере надумані та безпідставні кримінальні провадження, які використовуються як тиск на бізнес або інструмент недобросовісної конкуренції.

Представники Американської торговельної палати, своєю чергою, звернули увагу на такі питання, як забезпечення експорту зерна з глибоководних морських портів, боротьбу з незаконним ринком тютюнових виробів, захист інвестицій.

"Нам необхідно тримати руку на пульсі та мати постійний зріз ситуації в реальному секторі. Я з перших вуст почув про те, що відбувається і які конкретно точкові дії потрібно робити. Також відбувалася комунікація з нашого боку - ми донесли наші плани і протестували їхню коректність", - прокоментував зустріч Шурма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА