09:40 13.09.2023

Кабмін передав АЗС Glusco в управління "Укрнафти"

2 хв читати
Кабмін передав АЗС Glusco в управління "Укрнафти"

Кабінет Міністрів України призначив ПАТ "Укрнафта" управителем активів мережі АЗС Glusco, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

"Також КМУ дав завдання врегулювати питання відшкодування витрат понесених ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдинг" (U.GO), яка займалася перезапуском заарештованих комерційних активів Медведчука", - уточнив він на своїй сторінці у фейсбуці.

У свою чергу в АРМА уточнили, що за договором управління "Укрнафта" зобов'язується щомісяця сплачувати до бюджету щонайменше 5 млн грн за експлуатацію активів незалежно від фінансових результатів. Також компанія має відраховувати до державної скарбниці 85% доходів від управління активами Glusco.

"Єдиною стратегічною метою Агентства при виборі управителя арештованим майном є максимальне збільшення відрахувань до державного бюджету. Таким чином, АРМА робить свій внесок у посилення обороноздатності держави та стабілізації її економіки", - наголошується в пресрелізі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в травні 2022 року погодив пропозицію АРМА щодо передання в управління НАК "Нафтогаз України" заарештованих активів компанії Glusco (до 2018 року - мережа НК "Роснефть"), які пов'язували з Віктором Медведчуком,

Управителем активу було визначено "НОТ", з яким АРМА в подальшому уклало строковий договір управління.

Наприкінці липня 2023 року керівниця АРМА Олена Дума повідомила, що Національне агентство здійснить перевірки ефективності управління найбільшими активами, і вже розпочато перевірку ефективності управління "Нафтогазом" мережею АЗС Glusco.

На початку серпня АРМА оголосило про припинення договорів із "НОТ" на управління активами мережі АЗС Glusco.

Водночас у "Нафтогазі" заявили, що під управлінням "НОТ" відновлено роботу 81 АЗК та однієї нафтобази, які не працювали впродовж півтора року, вчасно виплачується заробітна плата працівникам. Із серпня 2022 року і до липня 2023 року сплачено 289 млн грн обов'язкових платежів до державного та місцевих бюджетів.

Голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов повідомив, що група за період управління активами Glusco інвестувала у відновлення роботи мережі значні кошти, погасила її борги, а також на прохання АРМА заплатила їм "за якусь частину майбутніх прибутків, оскільки про них іще не йдеться".

Ставка верховного головнокомандувача 5 листопада 2022 року вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції "Укрнафти" та "Укртатнафти" (за винятком відповідно контрольного та блокуючого пакетів НАК "Нафтогаз України"). До вилучення структурам Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова належало майже 42% акцій "Укрнафти", а разом з іншими партнерами - контрольний пакет "Укртатнафти".

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА