16:22 04.10.2023

"ДТЕК Енерго" продовжило терміни викупу євробондів іще на 5 днів

3 хв читати
"ДТЕК Енерго" продовжило терміни викупу євробондів іще на 5 днів

Компанія DTEK Holdings Limited продовжила терміни прийому заявок на голландський аукціон із викупу єврооблігацій "ДТЕК Енерго" з погашенням 2027 року на суму $50 млн і заявок щодо згоди власників на пом'якшення низки умов за цими паперами ще на п'ять днів - до 9 жовтня включно.

"Оферент і емітент мають намір опублікувати пізніше поправки до зміненої та переробленої тендерної пропозиції та меморандуму про запит згоди від 25 вересня 2023 року, що відображають перебіг обговорення умов пропонованих поправок до домовленості з групою власників облігацій", - повідомила компанія на Ірландській фондовій біржі.

Раніше, 25 вересня, за підсумками переговорів із групою утримувачів євробондів "ДТЕК Енерго" збільшила винагороду з 0,75% до 1% за їхню згоду на пом'якшення низки умов за цими паперами та зобов'язалася не зменшувати заявленої суми викупу $50 млн, передбачивши можливість для власників облігацій відкликати свою згоду в разі, якщо їхні тендерні пропозиції не будуть прийняті.

Нова очікувана дата оголошення результатів - 10 жовтня, розрахунків - 27 жовтня.

Як повідомлялося, початковий термін прийому заявок було встановлено до вечора 26 вересня, і DTEK Holdings залишав за собою право змінити максимальну суму викупу.

Компанія також просила власників єврооблігацій переглянути ковенанти, щоб дати більше можливостей для інвестицій і ремонтної кампанії. Наголошувалося на важливості розвитку систем зберігання енергії для українського енергоринку та бажання вкладати в цей сектор, обмежене нинішніми умовами за облігаціями, а також на необхідності ремонтної кампанії та заміни пошкодженого або застарілого обладнання, що потребує значних капітальних вкладень.

Іще одним фактором зміни ковенант ДТЕК назвав заміну початкового емітента облігацій DTEK Finance plc на материнську DTEK Energy B.V. наприкінці листопада минулого року, оскільки наявні ліміти можуть обмежувати її можливості провадити свою звичайну діяльність.

Попереднього разу ДТЕК оголошував подібний тендер у березні 2023 року спочатку на суму до $30 млн, проте потім збільшив її до $80 млн. У результаті було викуплено єврооблігації на всю цю суму загальним номіналом $181 млн за ціною приблизно 41,33% від номіналу, принісши компанії позитивний фінансовий результат у 3,366 млрд грн.

Наразі сукупна основна сума непогашених облігацій залишиться на рівні $1 млрд 496,874 млн, проте з них "ДТЕК Енерго" належать облігації на $271,230 млн.

Перед цим у грудні минулого року компанія викупила єврооблігації на $19,8 млн (за заявленого максимального обсягу $50 млн) з максимальною ціною викупу 27% від номіналу.

У звіті за перше півріччя цього року "ДТЕК Енерго" оцінювало ці облігації за ринковим котируванням 56,7% від номіналу, тоді як на початок року воно було на рівні 30,7%.

Чистий прибуток "ДТЕК Енерго" в першому півріччі 2023 року становив 6,23 млрд грн проти чистого збитку 1,41 млрд грн за аналогічний період 2022 року, виручка знизилася на 6,5% - до 29,9 млрд грн.

Вільні грошові кошти компанії на кінець червня 2023 року становили 2,83 млрд грн порівняно з 2,01 млрд грн на початок року і 2,763 млрд грн - на середину 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА