19:04 05.10.2023

Оздемір: Україна матиме підтримку Німеччини в розвитку експорту агропродукції

2 хв читати

Міністр сільського господарства ФРН Джем Оздемір прибув із візитом до Одеси, де пообіцяв продовжити підтримку України та відвідав дві фітосанітарні лабораторії, яким було передано обладнання, придбане ФАО за кошти урядів Німеччини, Японії та ЄС, повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Підтримка Німеччини відчувається для України на політичному економічному і військовому рівнях. Ці лабораторії є прикладом такої підтримки. Це один із тих кроків, які дозволяють нам постачати сільськогосподарську продукцію в різні країни світу. Якість зерна має бути підтверджена, а бізнес має працювати в зручних умовах", - процитувала пресслужба міністра агрополітики Миколи Сольського в телеграмі.

Оздемір акцентував увагу на тому, що українське зерно має життєво важливе значення для багатьох людей і допомагає забезпечити стабільні ринки збуту.

"Ми допомагаємо створювати альтернативні експортні маршрути, щоб Україна могла доставляти своє зерно туди, де воно вкрай необхідне, а саме в країни глобального півдня. Разом з ЄС та Японією Німеччина вживає заходів для розширення вантажних коридорів та термінальних потужностей для транспортування сільськогосподарських товарів. Ми не дозволимо Путіну використовувати голод як зброю", - наголосив він.

"Україна, як і раніше, має нашу повну підтримку і солідарність. Перебувати на землі вільної України було б неможливо, якби плани Путіна та його злочинної банди реалізувалися, якби спротив і воля українців до свободи не були такими сильними", - зазначив Оздемір у відеоролику, оприлюдненому Федеральним міністерством продовольства та сільського господарства Німеччини у Х (Twitter).

Оздемір повідомив, що головними темами німецько-українських переговорів будуть маршрути експорту зерна через "коридори солідарності" та поглиблення співпраці. Мета експорту українського зерна - "не осідання" в Європі, а транзит до країн Глобального Півдня.

За інформацією німецького міністерства, відкриті в Одесі фітосанітарні лабораторії сприятимуть нарощуванню потужностей перевантаження. Разом із ФАО уряд Німеччини надав EUR2,5 млн на їх оснащення.

Це другий візит Оздеміра в Україну на посаді міністра. Перед прибуттям німецький міністр відвідав Молдову та Західні Балкани.


ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА