07:04 06.10.2023

ФДМ ініціює продаж держчастки ТРЦ Ocean Plaza через велику приватизацію

2 хв читати
ФДМ ініціює продаж держчастки ТРЦ Ocean Plaza через велику приватизацію

Фонд держмайна (ФДМ) України звернувся до уряду з ініціативою включити до переліку об'єктів великої приватизації державну частку (66,65%) у ТРЦ Ocean Plaza (Київ), повідомила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, Фонд рекомендує встановити стартову ціну продажу держчастки в ТРЦ на рівні її балансової вартості за останній звітний (річний) період.

За підсумками 2022 року вартість держчастки становила 1,32 млрд грн (балансова вартість загального активу - 1,98 млрд грн). Водночас у Фонді очікують продажу лота дорожче за балансову вартість.

Підготовка до приватизації державної частки в ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", що володіє ТРЦ Ocean Plaza, вже стартувала. Так, до кінця осені відбудуться п'ять аудитів - юридичний, фінансовий, технічний, форензік і репутаційний. Вони дадуть змогу інвесторам оцінити ринкову вартість активу і перспективи його розвитку, зазначає ФДМ.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 9 червня 2023 року ухвалив розпорядження про передачу ФДМ частки статутного капіталу ТОВ "Інвестиційна спілка "Либідь", якому належить ТРЦ, у розмірі 66,65%.

Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкційним бізнесменам Аркадію та Ігорю Ротенбергам, проте в березні 2023 року Вищий антикорупційний суд своїм рішенням стягнув їх на користь держави.

ТРЦ Ocean Plaza відкрито в Києві в грудні 2012 року на вул. Антоновича, 176. Його загальна площа -165 тис. кв. м. Інвестиції в об'єкт становили приблизно $300 млн Компанія UDP і ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" виступили партнерами в розвитку проєкту.

ТРЦ було продано російській "ТПС-Нерухомість" Аркадія Ротенберга 2012 року. Пізніше, 2019 року український бізнесмен Василь Хмельницький опосередковано через UPD Holdings Limited придбав 33,5% акцій ТРЦ Ocean Plaza. У 2021-му він продав свою частку підприємцю Андрію Іванову. Угоду фіналізовано влітку 2023 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА