11:32 06.10.2023

Київрада погодила "Київтеплоенерго" реструктуризацію боргів за газ

1 хв читати
Київрада погодила "Київтеплоенерго" реструктуризацію боргів за газ

Київська міська рада рішенням погодила комунальному підприємству "Київтеплоенерго" (КТЕ) здійснення реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ, що виникла за відповідними договорами з НАК "Нафтогаз України".

"Виконання реструктуризації дозволить стабілізувати фінансовий стан "Київтеплоенерго", що є одним із ключових кроків для надійного проходження опалювального сезону", - повідомляють у пресрелізі КТЕ в п'ятницю.

Як заявив заступник голови Київської міської держадміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв, слова якого наведено у документі, проведення реструктуризації також сприятиме формуванню в "Нафтогазі" фінансової можливості купівлі обсягів природного газу, зокрема необхідних для теплопостачання столиці взимку.

За його словами, виконання запропонованого механізму реструктуризації дасть змогу укласти теплопостачальникам відповідні угоди з "Нафтогазом", розподіляючи фінансове навантаження на "Київтеплоенерго" в частині оплати боргу за газ.

"Зазначений механізм реструктуризації сприятиме більш ефективній взаємодії "Нафтогазу" та "Київтеплоенерго". Адже попереду важкий опалювальний сезон. Тому з одного боку, це врегулює договірні відносити компаній та унеможливить ризики перебоїв у постачанні газу для потреб міста, з іншого – фінансово стабілізує КТЕ, яке матиме необхідний ресурс для проходження зими, враховуючи ризик пошкоджень інфраструктури внаслідок атак ворога", - наголосив Пантелеєв.

Механізм реструктуризації заборгованості теплопостачальних і теплогенерувальних організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення затверджено відповідним законом України №1730 від 3 листопада 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА