18:59 09.10.2023

"МХП" викупить 30,2% євробондів-2024 на $500 млн за 85% від номіналу - підсумки тендера

2 хв читати
"МХП" викупить 30,2% євробондів-2024 на $500 млн за 85% від номіналу - підсумки тендера

Пропозицію агрохолдингу "МХП", найбільшого виробника курятини в Україні, про викуп за 85% від номіналу єврооблігацій на $500 млн із погашенням 10 травня 2024 року прийняли власники єврооблігацій на загальну номінальну суму $150,797 млн, або приблизно 30,2% від непогашеної сукупної суми облігацій.

Як ідеться в повідомленні "МХП" на Ірландській фондовій біржі в понеділок, агрохолдинг до кінця дня 26 жовтня очікує та готовий прийняти пропозиції щодо викупу облігацій за ціною 75% від номіналу, а 27 жовтня планує оголосити остаточні результати оголошеного 25 вересня тендера з викупу облігацій.

Облігації, куплені в межах тендерної пропозиції, буде анульовано, нагадали його умови в агрохолдингу.

Як повідомлялося, "МХП" у пропозиції про викуп зазначив, що до 9 жовтня приймає заявки за ціною 85% від номіналу, а пізніше - по 75% від номіналу. Холдинг також повідомив, що досяг принципової угоди з низкою міжнародних фінансових інститутів та організацій розвитку (МФІ) про укладення кредитних угод на загальну суму до $400 млн, надходження від яких можуть бути використані для викупу. Пізніше стало відомо, що одним із таких МФІ на суму $100 млн виступає Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Зазначалося, що метою тендерної пропозиції є активне й обачне вирішення проблеми заборгованості компанії за облігаціями до настання терміну їх погашення в контексті війни, яка триває в Україні, і пов'язаних із нею операційних і фінансових ризиків.

Згідно з даними Франкфуртської фондової біржі, оголошення про викуп призвело до зростання котирувань євробондів "МХП" із купоном 7,75% і погашенням у 2024 році з 67,96% номіналу до 83,37% від номіналу, і біля цього рівня вони котируються й донині.

У піврічному звіті "МХП" раніше зазначив, що станом на 30 червня 2023 року його вільні грошові кошти становили $502 млн, з яких $277 млн перебували в дочірніх компаній групи за межами України. Однак агрохолдинг уточнив, що згідно з правилами репатріації, встановленими Нацбанком України, експортна виручка має бути репатрійована в Україну протягом шести місяців, що обмежує здатність "МХП" використовувати ці кошти для погашення заборгованості.

На думку агрохолдингу, наразі власники єврооблігацій можуть скористатися поточним потенціалом ліквідності групи, посиленим механізмами МФІ, і зменшити свою вразливість до ризику України до погашення облігацій, зважаючи на те, що "МХП" не може дати гарантій, що цю ліквідність буде збережено та облігації буде погашено у строк.

"МХП" за перше півріччя 2023 року отримав чистий прибуток $67 млн порівняно зі збитком $89 млн у першому півріччі 2022-го, а його виручка зросла на 35% - до $1 млрд 555 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА