19:37 12.10.2023

Голова "Нафтогазу" виступає за посилення ролі наглядових рад у діяльності держпідприємств

2 хв читати
Голова "Нафтогазу" виступає за посилення ролі наглядових рад у діяльності держпідприємств

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов підтримує посилення ролі наглядових рад у діяльності державних підприємств та очікує ухвалення відповідного закону, який би це врегулював.

"Цього року очікуємо законопроєкт (№ 5593-д від 6 липня 2021 р.), який стосується посилення ролі наглядових рад у житті державних підприємств. Це, зокрема, і ухвалення фінансових планів, і призначення голів правління. Це потрібно, щоб деполітизувати цю систему", - сказав Чернишов під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі в четвер.

При цьому він зазначив, що в "Нафтогазі" вже ухвалено рішення на рівні наглядової ради щодо призначення та виборів голови правління виключно нею.

"Саме наглядові ради мають ухвалювати ці рішення. Саме для цього ми їх і запросили, щоб вони розвивали наші компанії", - наголосив голова НАК.

Він висловив переконання, що держава має бути лише там, де вона необхідна, а про те, що вона є неефективним управлінцем, за його словами, усім відомо і не лише в Україні.

"Маємо зробити так, щоб державні підприємства розвивалися. Для цього є питання корпоративного управління", - зазначив Чернишов.

Загалом він наголосив, що Україна не має часу чекати завершення війни, щоб проводити реформи, зокрема й в енергетичному секторі.

"Повинні робити це зараз, і тоді в нас буде шанс забезпечити поступове, але зростання нашого ВВП і економіки", - переконаний голова "Нафтогазу".

Як повідомлялося, Чернишова було призначено головою правління НАК "Нафтогаз України" розпорядженням Кабінету міністрів у листопаді 2022 року.

Заступник голови Мінекономіки Олексій Соболєв наприкінці вересня повідомив, що завершується робота над законопроєктом про корпоративне управління №5593-д, який визначає чітку концепцію політики державної власності, посилює роль наглядових рад в управлінні підприємствами та запроваджує інші норми, які наблизять законодавство України до принципів ОЕСР. Вимогою партнерів є ухвалення закону цього року. Згідно з інформацією на сайті ВРУ, законопроєкт, ухвалений за основу ще 2021 року, внесено до порядку денного її засідань 5 вересня 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА