09:36 17.10.2023

"Нова пошта" планує запустити доставку між країнами ЄС у 2025 р.

2 хв читати
"Нова пошта" планує запустити доставку між країнами ЄС у 2025 р.

Група компаній "Нова пошта" в 2024 році має намір розпочати тестування послуги доставки посилок між країнами Європейського Союзу, щоб повноцінно запустити цю послугу в 2025 році, повідомив співвласник "Нової пошти" Вячеслав Климов виданню Forbes Ukraine в понеділок.

"Ми вже почали її (послугу) пропонувати в деяких країнах, де відкрилися. Думаю, наступний рік піде на тестування цього продукту, а вже у 2025 році вдасться його запустити", - зазначив Климов.

Він додав, що відділення "Нової пошти" з'являться майже в усіх країнах ЄС.

"Наступного року наші відділення з'являться майже у всіх країнах Європи. Буде 30 країн до кінця 2025 року", - сказав Климов.

За його словами, бюджет компанії на експансію на зовнішні ринки протягом 2022-2025 років сягає $10 млн, при цьому такий бюджет дуже дисциплінує, а завдання компанії вийти на самоокупність якнайшвидше.

"Витрачати на це більше коштів не плануємо, та й нізвідки, адже інвестуємо тільки з власних ресурсів, тож спробуємо вкластися навіть у меншу суму", - зазначив Климов.

Водночас він прогнозує, що вже в грудні 2023 року "Нова пошта" відіб'є інвестиції в ринок Польщі і вийде на ньому "в нуль".

Співвласник компанії також спростував чутки про плани IPO. "Що стосується IPO - це тільки чутки. До кінця війни це фізично неможливо. Також у нас із партнером немає таких планів, немає такої потреби. Ми хочемо розвивати "Нову пошту", доки у нас є сили", - повідомив Климов.

Він зазначив, що група інвестує власні кошти в розвиток, а також співпрацює з комерційними банками, Європейським банком реконструкції та розвитку та випускає облігації.

"Наприклад, цього року ми випустили облігацій на суму 1,6 млрд грн", - додав Климов.

Минулого тижня на Київському міжнародному економічному форумі він повідомив, що "Нова пошта" до кінця 2023 року з'явиться на ринках Латвії, Естонії, Угорщини, Італії, Франції та Австрії.

Як повідомлялося, Nova Post уже відкрила 62 відділення в Польщі, Литві, Чехії, Румунії, Німеччині та Молдові.

У мережу "Нова пошта" в Україні на початок липня 2023 року входило понад 10 тис. відділень і понад 14 тис. поштоматів.

До ГК входять українські та зарубіжні компанії, зокрема "Нова пошта", "НП Логістик", платіжна система NovaPay і "Нова пошта Глобал".

Чистий прибуток "Нової пошти" в першому півріччі 2023 року зріс у 5 разів - до 2,4 млрд грн, EBITDA - у 2,2 раза, до 2,9 млрд грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА