11:37 17.10.2023

США виділять $700 млн на модернізацію українських портів, залізниць і пунктів пропуску - Кубраков

1 хв читати
США виділять $700 млн на модернізацію українських портів, залізниць і пунктів пропуску - Кубраков

Сполучені Штати Америки виділять майже $700 млн на модернізацію українських портів, залізниць і пунктів пропуску, повідомив віцепрем'єр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков після зустрічі зі спецпредставницею США Пенні Прітцкер.

"Маємо модернізувати українські пункти пропуску, порти та залізницю. Це покращить логістику та збільшить експортну спроможність. США планують надати для цього майже $700 млн", - написав він у фейсбуці.

Під час зустрічі з американськими урядовцями, за словами Кубракова, також обговорювали питання необхідності надходження інвестицій у відновлення постраждалих унаслідок російських обстрілів енергетичної мережі та муніципальної інфраструктури.

Крім того, актуальними залишаються питання розмінування та розвитку агросектору.

"Усі ці сфери мають бути готові до приватної ініціативи та капіталу", - наголосив міністр.

Він зазначив також, що вже створено спільну робочу групу з напрацювання моделі співпраці для переходу до реалізації конкретних проєктів.

"Готовий обговорювати кожен цент американської допомоги та інвестиції. Упевнений, що підзвітність і прозорість процесів мотивуватимуть приватний сектор долучитися до масштабних процесів відновлення", - резюмував Кубраков.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА