13:48 17.10.2023

Єврокомісія підтримує ініціативу створення спільних пунктів пропуску на західному кордоні

2 хв читати
Єврокомісія підтримує ініціативу створення спільних пунктів пропуску на західному кордоні

Представники директоратів Єврокомісії (ЄК) DG Move (Генеральний Директорат з мобільності і транспорту) і DG TAXUD (Генеральний директорат з питань оподаткування та митниці) висловили підтримку ініціативі створення спільних пунктів пропуску (ПП) на західному кордоні, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"12 жовтня я проводив переговори з DG Move і DG TAXUD з питання спільного контролю (на ПП). Почули, що Євросоюз (ЄС) на сто відсотків підтримує створення спільних ПП, на яких буде впроваджено спільний контроль", - сказав він.

За словами заступника міністра, йдеться про спільний контроль, під час якого служби двох країн працюють разом. До автомобіля підходять представники митних служб двох країн одночасно. Як приклад він навів ПП "Паланка - Маяки - Удобне" (Молдова), де вже впроваджено спільний контроль. На польському боці кордону також є ПП, де проводиться спільний контроль, зокрема, ПП "Угринів - Долгобичув", "Грушів - Будомєж", "Смільниця - Кросценко", "Устилуг - Зосин", однак там ситуація дещо відрізняється: огляд транспортних засобів проводять спочатку українські прикордонники, а потім - польські.

"Пункти пропуску зі спільним контролем дають змогу не лише економити час, а й кошти. Не потрібно будувати інфраструктуру для двох пунктів пропуску, достатньо одного. Зекономлені кошти можуть бути спрямовані на будівництво під'їзної дороги до пункту пропуску або обладнання сервісної зони", - зазначив Деркач.

За словами заступника міністра, є проєкти угод щодо створення нових ПП зі спільним контролем із Польщею та Румунією.

"Ми над ними працюємо і чекаємо зворотного зв'язку від країн-сусідів", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА