17:15 17.10.2023

Мінвідновлення скасує щонайменше 30% міжнародних автобусних маршрутів

1 хв читати
Мінвідновлення скасує щонайменше 30% міжнародних автобусних маршрутів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) скасує щонайменше 30% міжнародних автобусних пасажирських маршрутів, повідомив заступник міністра Сергій Деркач в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Закрито вже 280 маршрутів - це до Польщі та Росії. У листопаді на змішаній комісії з Молдовою ми скасуємо всі маршрути, які не зійшлися. Аналогічним чином працюємо з Румунією, Чехією та іншими країнами. За моїми оцінками, щонайменше 30% усіх маршрутів буде скасовано", - сказав Деркач.

За його словами, згідно з вимогами законодавства, перевізник для виконання міжнародного маршруту повинен мати партнера з іншої країни.

"Без такого паритетного партнера він або їздить на внутрішніх маршрутах у межах країни, або взагалі не їздить. Ми звернулися із відповідними запитами до сусідніх країн (Польщі, Словаччини, Румунії, Молдови) і з'ясовуємо, яка кількість перевізників, яким було видано дозволи, до них взагалі не зверталася, тобто не мають такого партнера. Офіційно в нас є повноваження такі маршрути закривати", - заявив Деркач.

Він уточнив, що з Польщею, зокрема, було закрито 140 маршрутів. Наразі здійснюється верифікація маршрутів із Молдовою - питання є до приблизно 40 маршрутів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА