15:07 24.10.2023

DFC виділить понад $380 млн на підтримку українського птахівництва, малого бізнесу, охорони здоров'я та міжнародної торгівлі

2 хв читати
DFC виділить понад $380 млн на підтримку українського птахівництва, малого бізнесу, охорони здоров'я та міжнародної торгівлі

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) схвалила п'ять нових проєктів в Україні загальною вартістю понад $380 млн, спрямованих на підтримку продовольчої безпеки, малого бізнесу, системи охорони здоров'я та міжнародної торгівлі, повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

"Зокрема, DFC виділила $250 млн для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом’якшення наслідків війни Росії проти України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, корпорація також уклала дві окремі угоди на загальну суму $60 млн з українськими банками щодо мобілізації капіталу для постійної підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їх доступу до фінансування в Україні. При цьому наголошується, що USAID підтримуватиме кожну з цих транзакцій технічною допомогою.

Мікропідприємства, а також малий і середній бізнес матимуть змогу отримати фінансування в банках із пом'якшеними вимогами, оскільки гарантії DFC використовуватимуть для доповнення застави позичальників.

Іще один проєкт стосується гарантій на $50 млн, які надають для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі.

"Цей проєкт підтримує критичні потоки як імпорту, так і експорту для українських компаній", - зазначили в міністерстві.

Як повідомлялося, агрохолдинг МХП оголосив про отримання від DFC кредиту в $250 для підтримки виробництва курятини і зерна та пом'якшення наслідків повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ці кошти буде використано і для рефінансування боргу, термін погашення якого наближається, і на підтримку виробництва м'яса і зерна. Згідно з повідомленням, цей кредит допоможе агрохолдингу збільшити виробництво та зберігання харчової продукції, зміцнить її експортні потужності.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА