19:06 25.10.2023

Мінагрополітики до 20 листопада приймає заявки на компенсацію побудованих і реконструйованих меліоративних систем

2 хв читати
Мінагрополітики до 20 листопада приймає заявки на компенсацію побудованих і реконструйованих меліоративних систем

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про зміну порядку державної допомоги аграріям, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів, повідомила пресслужба Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Постанову №1110 "Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів" розміщено на сайті уряду.

"Державна підтримка націлена на підвищення ефективності ведення сільського господарства в умовах змін клімату, стимулювання збільшення використання меліорованих земель, відновлення роботи непрацюючих насосних станцій та відповідне збільшення виробництва сільськогосподарської продукції", - пояснили в Мінагрополітики.

Згідно з постановою, бюджетні дотації надаватимуть товаровиробникам для реконструкції наявних та/або будівництва нових меліоративних систем із використанням зрошення дощуванням або крапельного зрошення, а також організаціям водокористувачів для відновлення насосних станцій.

Бюджетну дотацію товаровиробникам надаватимуть на виконання робіт із реконструкції наявних та/або будівництва нових систем, за введені в експлуатацію меліоративні системи; придбання техніки та обладнання (дощувальна техніка, насосне обладнання та запчастини до них) або крапельне зрошення вітчизняного виробництва.

Кошти надаватимуть товаровиробникам на безповоротній основі в розмірі до 25% вартості витрат (без урахування ПДВ), здійснених відповідно до проєктної документації, але не більш як 13 250 грн на 1 га оброблюваних угідь для зрошення дощуванням без урахування вартості поливної техніки та обладнання для поливу.

Крім того, товаровиробники можуть отримати 25,3 тис. грн на 1 га оброблюваних угідь для зрошення дощуванням із врахуванням вартості поливної техніки та насосного обладнання, а також 24,5 тис. грн на 1 га для краплинного зрошення з врахуванням вартості обладнання для краплинного зрошення та насосного обладнання вітчизняного виробництва.

Організаціям водокористувачів бюджетну дотацію надаватимуть для відновлення, реконструкції, модернізації, капітального ремонту насосних станцій, що введені в експлуатацію після відповідних робіт (зокрема заміна та ремонт насосно-силового обладнання, здійснення заходів з енергоефективності). Дотацію надаватимуть на безповоротній основі в розмірі до 50% вартості витрат (без ПДВ), здійснених відповідно до проєктної документації.

Для отримання бюджетної дотації документи необхідно подати до Мінагрополітики до 20 листопада включно. Міністерство до 15 грудня поточного року затвердить розподіл бюджетних коштів між товаровиробниками та організаціями водокористувачів пропорційно нарахованим сумам бюджетної дотації.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА