15:43 26.10.2023

Призупинення руху суден Чорним морем позначиться на вартості товарів, що експортуються, - аналітики

2 хв читати
Призупинення руху суден Чорним морем позначиться на вартості товарів, що експортуються, - аналітики

Рух суден на вхід/вихід морським коридором у Чорному морі тимчасово призупинено на 26 жовтня, що позначиться на закупівельних цінах продукції, що експортується, прогнозує консалтингова компанія Barva Invest у телеграмі.

"Ми хочемо повідомити вам про тимчасове призупинення руху суден на вхід та вихід. Поточна заборона поширюється на 26 жовтня, але не виключено що вона буде продовжена", - зазначено в повідомленні компанії.

Barva Invest звернула увагу компаній-експортерів на те, що несподівані обмеження призводять до простоїв суден, і очікує негативної реакції бізнесу на відсутність прогнозованості.

"Ті учасники ринку, які зараз зі своєї кишені виплачують гроші за простої, при подальшій діяльності в Україні будуть закладати ці ризики та перекладати додаткові затрати вниз по логістичному ланцюжку. Як завжди, в результаті це відчує виробник на рівні закупівельної ціни", - пояснили аналітики.

Інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна" надіслало запит до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з проханням повідомити, як довго не працюватиме морський коридор і як це вплине на ринок, проте в міністерстві призупинення руху суден не прокоментували.

Адміністрація морських портів України ввечері 25 жовтня повідомила про призупинення руху суден до та з коридору на 26 жовтня 2023 року. Таке призупинення де-факто діяло протягом останніх двох днів через рішення військових, які посилалися на "вибухову загрозу", що виникла внаслідок збільшення активності російської авіації.

Як повідомлялося, речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк 25 жовтня поінформувала, що російська тактична авіація продемонструвала підвищену активність поблизу морського торговельного шляху над Чорним морем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА