11:50 27.10.2023

"Укрнафта" та American Petroleum Institute розпочали співпрацю у сфері стандартизації та сертифікації

3 хв читати
"Укрнафта" та American Petroleum Institute розпочали співпрацю у сфері стандартизації та сертифікації

ПАТ "Укрнафта" та American Petroleum Institute (API) підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким компанія отримає доступ до узгоджених світовою галузевою спільнотою стандартів API.

"Наші спеціалісти братимуть участь у зустрічах і робочих групах, які зосереджені на розробці та обговоренні топових міжнародних практик. API та "Укрнафта" зможуть спільно організовувати заходи зі стандартизації, навчання, сертифікації та безпеки", - повідомляється в пресрелізі ПАТ у п'ятницю.

Як зазначено в документі з посиланням на директора "Укрнафти" Сергія Корецького, це найбільш стратегічний крок для національної нафтовидобувної галузі за довгі роки її існування.

"Українська нафтогазова галузь має славну історію, потужний досвід і великі перспективи розвитку. Однак при цьому ми довгий час були залежні від радянського, російського та білоруського обладнання. Меморандум з API має змінити це остаточно", - зазначив CEO.

Підписана угода підтверджує зобов'язання обох сторін посилювати енергетичну незалежність України та її відхід від російських стандартів, обладнання та операцій.

Як наголошується в пресрелізі з посиланням на старшого віцепрезидента API з глобальних галузевих послуг Анчала Ліддара, API як головна у світі організація, що встановлює стандарти для природного газу та нафтової промисловості, має честь розпочати нові відносини співпраці з "Укрнафтою".

"Цей альянс зміцнює наше спільне бачення зміцнення енергетичної інфраструктури та незалежності України на основі наших стандартів світового рівня", - заявив Ліддар.

Зі свого боку, за словами глави "Укрнафти", меморандум фактично відкриває компанії двері в майбутнє.

"Ми зможемо обмінюватися інформацією про річні програми, плани розвитку стандартів і передовий досвід, що дасть змогу розуміти, як буде розвиватися світ і що потрібно робити "Укрнафті", щоб бути на одній хвилі з бенчмарками, які рухають прогрес у нафтогазовій галузі", - пояснив Корецький.

Зазначено, що меморандум про взаєморозуміння з API дасть змогу "Укрнафті" суттєво підвищити свою ефективність і залучити до розвитку української нафтової промисловості найкращі зразки світових технологій.

"Це один із ключових проєктів трансформації компанії найближчими роками, що дасть змогу Україні здобути бажану енергетичну незалежність", - ідеться в пресрелізі.

API було створено 1919 року. Відтоді організація розробила понад 800 стандартів для підвищення безпеки експлуатації та навколишнього середовища, ефективності та стійкості.

Наразі API представляє всі сегменти американської нафтової та газової промисловості. Близько 600 членів організації виробляють, переробляють і розподіляють більшу частину енергії в США, а також беруть участь у програмі API Energy Excellence®, що прискорює прогрес у сфері охорони навколишнього середовища й безпеки шляхом упровадження нових технологій і прозорого звітування.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, володіє 87 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів, веде діяльність на сході та заході України. Компанія 2023 року планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,077 млн тонн) порівняно з минулим роком - до 1,447 млн тонн, газу - на 0,3% (на 0,003 млн куб. м), до 1,04 млрд куб. м.

"Укрнафта" також є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою зараз управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Корецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА