15:37 27.10.2023

В Україні запрацював механізм реєстрації спеціальних майнових прав на майбутні об'єкти нерухомості

1 хв читати
В Україні запрацював механізм реєстрації спеціальних майнових прав на майбутні об'єкти нерухомості

Механізм реєстрації спеціальних майнових прав на майбутні об'єкти нерухомості в Державному реєстрі речових прав запрацював в Україні, повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення).

"Реєстрація спеціального майнового права є обов'язковою для тих, хто має намір продавати майбутні квартири, гаражні бокси, інші житлові та нежитлові приміщення або паркомісця. Наразі зареєстровано такі права на три об'єкти будівництва", - зазначено в повідомленні.

Згідно з повідомленням, таке право допоможе забудовникам вести бізнес прозоро, а покупцям - захистити свої інвестиції в житло.

"Спеціальне майнове право - різновид майнового права, яке дає змогу володіти та розпоряджатися об'єктом незавершеного будівництва, майбутнім об'єктом. До сьогодні забудовники в Україні не реєстрували такого права в держреєстрах, що призводило до корупційних схем, ошукування людей, які вкладають свої кошти в будівництво, а також до повторного продажу одного й того самого житла", - прокоментувала голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк (фракція "Слуга народу").

Як повідомлялося, законопроєкт №5091 "Про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому", спрямований на захист прав інвесторів у нове житло, Верховна Рада ухвалила 15 серпня 2022 року, президент України підписав його 9 вересня того самого року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА