19:48 27.10.2023

Незалежну наглядову раду "Укрнафти" буде сформовано до кінця 2023 р.

2 хв читати
Незалежну наглядову раду "Укрнафти" буде сформовано до кінця 2023 р.

Незалежну наглядову раду ПАТ "Укрнафта" буде сформовано до закінчення 2023 року, повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов після закінчення зборів акціонерів товариства.

"Можна сказати, історична подія: ми затвердили умови і процедуру відбору незалежних членів наглядової ради компанії. Ця процедура завершиться і незалежна наглядова рада "Укрнафти" буде сформована до закінчення 2023 року", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці у п'ятницю ввечері.

За його словами, відбір відбуватиметься відповідно до принципів корпоративного управління ОЕСР державних підприємств.

"Зроблено ще один великий крок до трансформації Групи "Нафтогаз" - у сучасну Національну енергетичну корпорацію", - наголосив Чернишов.

Зі свого боку, директор "Укрнафти" Сергій Корецький повідомив, що зборами акціонерів, окрім іншого, було ухвалено рішення провести конкурс із відбору нового складу наглядової ради ПАТ.

Він пояснив, що це важливо, оскільки поточний склад НР призначався в складний період, коли потрібно було швидко реагувати на критичні ситуації та стабілізувати/відновити роботу компанії.

"Я дякую всім нинішнім членам за конструктивну співпрацю", - написав Корецький у своєму фейсбуці.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, володіє 87 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів, веде діяльність на сході та заході України. Компанія 2023 року планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,077 млн тонн) порівняно з минулим роком - до 1,447 млн тонн, газу - на 0,3% (на 0,003 млн куб. м), до 1,04 млрд куб. м.

"Укрнафта" також є оператором національної мережі АЗС з 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою зараз управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Корецького.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА