19:55 27.10.2023

Створено інвестиційний фонд з метою викупити держчастку ТРЦ Ocean Plaza

2 хв читати
Створено інвестиційний фонд з метою викупити держчастку ТРЦ Ocean Plaza

Пайовий інвестиційний фонд Inzhur Ocean створено з метою викупити держчастку в 66,65% Ocean Plaza (Київ), повідомив засновник Inzhur Андрій Журжій.

"Ми створили інвестфонд InzhurOcean для того, щоб об'єднати тисячі українців і взяти участь в аукціоні з приватизації 66,65% корпоративних прав товариств, які прямо чи опосередковано володіють будівлею ТРЦ Ocean Plaza. Вважаємо, ця нерухомість має стати народним надбанням, тому встановили мінімальний поріг інвестиції на рівні ₴4 тис. і готуємося до найбільшого краудфандингу в бізнес-історії України", - написав Журжій на сайті фонду.

Як повідомляють на сайті фонду, Національна комісія цінних паперів та фондового ринку 19 жовтня внесла дані про ПІФ Inzhur Ocean до Єдиного державного реєстру інститутів спільного інвестування.

Також Журжій повідомив про вивчення "законних механізмів для звільнення попереднього менеджменту".

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року Фонд держмайна України (ФДМ) звернувся до уряду з ініціативою включити до переліку об'єктів великої приватизації державну частку (66,65%) у ТРЦ Ocean Plaza. ФДМ рекомендує встановити стартову ціну продажу держчастки в ТРЦ на рівні її балансової вартості за останній звітний (річний) період.

За підсумками 2022 року вартість держчастки становила 1,32 млрд грн (балансова вартість усього активу - 1,98 млрд грн). Водночас у ФДМ очікують продажу лота дорожче за балансову вартість.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 9 червня 2023 року ухвалив розпорядження про передачу ФДМ частки статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", якому належить ТРЦ, у розмірі 66,65%.

Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкційним бізнесменам Аркадію та Ігорю Ротенбергам, однак у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд своїм рішенням стягнув їх на користь держави.

ТРЦ Ocean Plaza відкрито в Києві в грудні 2012 року на вул. Антоновича, 176. Його загальна площа -165 тис. кв. м. Інвестиції в об'єкт становили близько $300 млн. Компанія UDP і ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" стали партнерами в розвитку проєкту.

ТРЦ було продано російській "ТПС-Нерухомість" Аркадія Ротенберга 2012 року. Пізніше, 2019 року, український бізнесмен Василь Хмельницький опосередковано через UPD Holdings Limited придбав 33,5% акцій ТРЦ Ocean Plaza. У 2021-му він продав свою частку підприємцю Андрію Іванову. Угоду фіналізовано влітку 2023 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА