12:56 31.10.2023

Населений пункт поруч із пошкодженою ворожим обстрілом ТЕС без тепла і світла, шахти живляться - "Укренерго" і Міненерго

2 хв читати
Населений пункт поруч із пошкодженою ворожим обстрілом ТЕС без тепла і світла, шахти живляться - "Укренерго" і Міненерго

Артилерійський обстріл однієї з ТЕС у східному регіоні призвів до пошкодження обладнання та припинення енерго- і теплопостачання одного з населених пунктів поруч із нею, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з оновленням її зведення в телеграм-каналі у вівторок, наразі ТЕС працює, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

За даними Міністерства енергетики, внаслідок обстрілу ТЕС залишилися без електропостачання 35 населених пунктів і 18,3 тис. споживачів, а також знеструмлювалися три вугільні шахти, які вже заживлені.

"Незважаючи на пошкодження ТЕС, електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення всіх побутових і юридичних споживачів. "Укренерго" не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Лімітів споживання не запроваджували", - наголосив системний оператор.

Водночас, за його інформацією, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 448 населених пунктів.

Міненерго, зокрема, повідомило, що внаслідок обстрілу підстанції в Херсонській області пошкоджено трансформатор, без світла залишилися чотири населені пункти, понад 7 тисяч споживачів.

Згідно з даними на сайті ENTSO-E, в останній день жовтня експорт е/е, що здійснюється в Словаччину і Молдову, зріс порівняно з попереднім днем на 25% - до 2098 МВт-год, імпорт із цих самих країн упав майже вдвічі - до 69 МВт-год на добу.

Як повідомлялося, про пошкодження своєї ТЕС унаслідок атаки російських агресорів декількома годинами раніше поінформував енергохолдинг "ДТЕК".

 

https://t.me/Ukrenergo

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА