17:24 06.11.2023

"Нафтогаз" закликав споживачів звернутися до служби газу в разі горіння палива відмінним від блакитного полум'ям

1 хв читати
"Нафтогаз" закликав споживачів звернутися до служби газу в разі горіння палива відмінним від блакитного полум'ям

НАК "Нафтогаз України" закликав споживачів звернутися до служби газу, якщо паливо в приладах горить відмінним від блакитного полум'ям.

У своєму повідомленні в телеграм-каналі в понеділок там пояснили, що до якості газу це явище не має жодного стосунку, це міф, а жовті й червоні відтінки полум'я свідчать лише про те, що на пальник газового приладу надходить недостатньо повітря і газ згорає не повністю.

"Причин цього може бути кілька: неправильне регулювання подачі повітря в пальник або забруднення сопла пальника, недостатня кількість кисню в приміщенні, недостатній тиск", - пояснили в компанії.

Водночас у повідомленні уточнюється, що недостатність тиску в системі, за яку відповідають оператори ГРМ (облгази), означає певну несправність, яка швидко виявляється й не може бути постійним явищем.

"Тож перше, що ви маєте зробити, коли бачите відмінний від блакитного колір горіння у ваших газових приладах, - звернутися до служби газу", - зазначили в "Нафтогазі".

У компанії нагадали, що єдиний телефон служби газу - 104, а також наголосили, що самостійне втручання в роботу газових приладів є небезпечним і може призвести до витоку газу або інших нещасних випадків, як-от пожеж чи отруєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА