09:48 07.11.2023

Учасники блокади трьох ПП на кордоні з Польщею не передали умов її скасування - Мінвідновлення

2 хв читати
Учасники блокади трьох ПП на кордоні з Польщею не передали умов її скасування - Мінвідновлення

Україна не отримала офіційних вимог польських перевізників, які продовжують блокувати три пункти пропуску (ПП) на українсько-польському кордоні, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінвідновлення) на своїй фейсбук-сторінці у вівторок.

"Станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони. З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи "Шлях", - зазначено в повідомленні.

При цьому підтверджується, що блокада трьох ПП "Корчова-Краківець", "Гребенне-Рава-Руська", "Дорогуськ-Ягодин" триває.

Міністерство перебуває в постійній комунікації з посольством Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією, українськими перевізниками та прикордонними службами з метою вирішення ситуації. Команда Мінвідновлення цілодобово працює над пошуком рішень, щоб якнайшвидше розблокувати ПП, наголошує відомство.

"Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи "Шляхи солідарності". Перебуваємо у постійній комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію", - йдеться в повідомленні Мінвідновлення.

Як повідомлялося, з 6 листопада рух вантажного транспорту в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні - "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" і "Рава-Руська - Гребенне" - ускладнено через страйк польських перевізників.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА