11:30 07.11.2023

Обсяг узгоджених запитів енергокомпаній на закупівлю обладнання в межах Фонду підтримки енергетики становить понад EUR310 млн - Міненерго

2 хв читати
Обсяг узгоджених запитів енергокомпаній на закупівлю обладнання в межах Фонду підтримки енергетики становить понад EUR310 млн - Міненерго

Робоча група з питань організації гуманітарної допомоги в енергетичній галузі, створена при Міністерстві енергетики в межах Фонду підтримки енергетики, схвалила запити від компаній паливно-енергетичного комплексу на закупівлю устаткування і пального на суму понад EUR310 млн, повідомив глава Міненерго Герман Галущенко.

"За період з січня до початку жовтня 2023 року у межах роботи Фонду було укладено понад 200 угод на закупівлю енергетичного обладнання", - ідеться в релізі міністерства у вівторок із посиланням на його керівника.

Міністерство уточнило, що загальний обсяг зобов'язань донорів щодо грантових внесків до Фонду підтримки енергетики сягнув понад EUR322 млн, з яких на рахунок Фонду фактично перераховано EUR192 млн від 15 донорів державного та приватного секторів із різних держав, решта суми - анонсовані внески, очікувані на рахунку фонду найближчим часом.

За інформацією міністерства, грантові внески до фонду зробили державні та приватні донори з Німеччини, Великої Британії, Швеції, Австрії, Ісландії, Іспанії, Данії, Нідерландів, Угорщини, а також Європейська комісія та Регіональна асоціація органів регулювання енергетики (ERRA).

"З початку повномасштабної війни ворог робив усе можливе, аби пошкодити чи знищити нашу енергосистему. І якби не колосальні зусилля наших військових, енергетиків та міжнародних партнерів, йому б це вдалося. Фонд підтримки енергетики України став ефективним інструментом для залучення грантових коштів від партнерів для закупівлі обладнання", - зазначив Галущенко.

Як повідомлялося, 3 листопада в ефірі телемарафону "Єдині новини" очільник Міненерго заявив, що Фонд підтримки енергетики, створений навесні 2022 року для акумулювання внесків урядів, міжнародних фінансових організацій, а також приватних донорів, уже сягає понад EUR300 млн.

Наприкінці жовтня Федеральне міністерство економіки та захисту клімату Німеччини (BMWK) анонсувало внесок у EUR 54,3 млн у Фонд підтримки енергетики України.

Напередодні Міненерго зазначало, що Німеччина зробила найбільший внесок до цього фонду – майже EUR130 млн.

У середині жовтня єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон анонсувала грантовий внесок Єврокомісії до цього фонду в розмірі понад EUR50 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА