12:26 07.11.2023

БЕБ повідомило про підозру заступнику директора державного ГЗК

1 хв читати
БЕБ повідомило про підозру заступнику директора державного ГЗК

Бюро економічної безпеки повідомило про підозру заступнику директора державного гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, - зловживання владою або службовим становищем.

Як зазначає БЕБ на своєму сайті у вівторок, його детективи встановили посадових осіб, які, користуючись службовим становищем, завдали збитків державному підприємству.

"Підприємство оголошувало тендери на закупівлю сировини, переможцями яких ставали фіктивні компанії. Вони по суті здійснювали транзитні фінансово-господарські операції. Фактично сировину замовляли та отримували у виробників напряму. Таким чином, службовці збільшували витрати та мінімізували податки", - описали в БЕБ суть зловживань.

Уточнено, що детективи провели обшуки на підприємстві, за місцями проживання фігурантів і реєстрації фіктивних компаній. Під час проведення слідчих дій співробітники Бюро встановили, що деякі компанії ніколи не існували за зазначеними адресами. Детективи вилучили документи, печатки, мобільні телефони та комп'ютери.

У повідомленні зазначено, що досудове розслідування здійснюють детективи БЕБ, процесуальне керівництво - прокурори Офісу Генерального прокурора, оперативний супровід - Служба безпеки України.

БЕБ не оприлюднює назву підприємства, однак, за даними агентства "Інтерфакс-Україна", йдеться про Східний ГЗК.

СхідГЗК - єдине в Україні та найбільше в Європі підприємство з видобутку та переробки уранової руди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА