13:04 07.11.2023

Через обстріли пошкоджено газову інфраструктуру на Дніпропетровщині й Сумщині із відключеннями споживачів - Міненерго

1 хв читати
Через обстріли пошкоджено газову інфраструктуру на Дніпропетровщині й Сумщині із відключеннями споживачів - Міненерго

Газова інфраструктура в Дніпропетровській і Сумській областях зазнала пошкоджень через ворожі артобстріли.

"Є відключені абоненти - тривають роботи з відновлення", - повідомило Міністерство енергетики України у вівторок.

Водночас, за інформацією відомства, завдяки сприятливим погоднім умовам рівень споживання газу в Україні менший, ніж торік у цей період, більш ніж на 13 млн куб. м на добу.

"Це дає змогу активно накопичувати запаси блакитного палива в сховищах - наразі в ПСГ понад 16 млрд куб. м блакитного палива", - констатували в Міненерго.

Як зазначили в міністерстві, у Донецькій області за минулу добу внаслідок бойових дій вимикались майже 4900 абонентів. На Сумщині з технологічних причин було знеструмлено 189 споживачів. Тривають роботи з відновлення енергопостачання.

На Чернігівщині внаслідок технологічних порушень було відключено 2500 абонентів. Роботи із заживлення тривають. На Дніпропетровщині 35 споживачів були знеструмлені внаслідок бойових дій - уже всіх заживлено.

Крім того, унаслідок обстрілів зазнали пошкоджень електромережі Харківщини - наразі обсяг руйнувань уточнюють.

"Залишається знеструмленою частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях. Загалом за добу заживили понад 5800 абонентів", - зазначили в Міненерго.

За даними відомства, комерційний імпорт електроенергії зі Словаччини та Румунії за минулу добу становив 2 552 МВт-год, експорт до Словаччини, Молдови та Румунії - 699 МВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА