15:31 07.11.2023

Кубраков оголосив про старт роботи над третьою швидкою оцінкою збитків від російського вторгнення

2 хв читати
Кубраков оголосив про старт роботи над третьою швидкою оцінкою збитків від російського вторгнення

Стартувала робота уряду, Світового банку, Єврокомісії, ООН та інших партнерів над третьою швидкою оцінкою збитків і потреб на відновлення України (RDNA3), яка охоплює період із 24 лютого 2022 року до 31 грудня 2023 року, повідомив віцепрем'єр-міністр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Так, RDNA3 покаже сукупний рівень шкоди станом на 1 січня 2024 року, вартість відновлення за принципом build-back-better, пріоритетні напрями відновлення у 2024 році та на середньострокову перспективу до 2027 року, необхідні реформи для залучення приватного сектору.

Оцінка також включає завдання від Багатосторонньої координаційної платформи донорів і Плану України, а також інвестиційні пріоритети уряду України щодо відновлення на 2024 рік.

"Завдяки першій і другій RDNA ми змогли скласти, структурувати і почати реалізацію проєктів швидкого відновлення в пріоритетних областях на 2023 рік, а також створити основу і можливість планувати подальше відновлення України в середньостроковій перспективі. У 2024 році ми хочемо зосередитися на проєктах, які сприятимуть економічному відновленню та створюватимуть робочі місця. Такий звіт дозволяє чітко визначати потреби відновлення та координувати фінансову допомогу", - повідомив Кубраков.

Згідно з повідомленням, Мінвідновлення також проведе серію майстер-класів для коригування пріоритетів за напрямами: енергетика, муніципальна інфраструктура та ЖКГ, транспорт, соціальна інфраструктура, приватний сектор, а також гуманітарне розмінування, цифровізація.

Як повідомлялося, згідно з другою швидкою оцінкою завданих збитків і потреб відновлення (RDNA2), що дає комплексний огляд наслідків війни у 20 різних секторах, Україна потребує 2023 року $14 млрд інвестицій для першочергового відновлення, тоді як опублікована на початку вересня 2022 року RDNA оцінювала потреби у швидкому відновленні у $17 млрд, з яких $3,4 млрд у 2022 році.

При цьому оцінка довгострокових потреб у відновленні наслідків першого року війни становить $411 млрд.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА