19:59 07.11.2023

Європейська асоціація E.DSO погодила концепцію розвитку електромереж "ДТЕК"

2 хв читати
Європейська асоціація E.DSO погодила концепцію розвитку електромереж "ДТЕК"

Рада директорів асоціації європейських операторів систем розподілу E.DSO офіційно схвалила концепцію розвитку електромереж, розроблену "ДТЕК Мережі" спільно з європейськими колегами, як комплексний проєкт, спрямований на створення українських електромереж майбутнього.

"Члени E.DSO колективно підтверджують, що основи та принципи Концепції розвитку електромереж, розробленої "ДТЕК Мережі", базуються на практиці Європейського Союзу в цій галузі. Ці принципи відповідають цілям Четвертого енергопакета ЄС і сприяють енергетичному переходу України", - зазначено в спільній заяві членів E.DSO, процитованій у пресрелізі українського енергохолдингу у вівторок.

Концепція розвитку електромереж передбачає поступове оновлення інфраструктури розподільчих мереж у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях із використанням новітніх технологій за найкращими прикладами європейських операторів системи розподілу. Проєкт розрахований на 10 років і стартує з трирічного пілота в Бучанському районі, який зазнав значних пошкоджень під час російської окупації.

"ДТЕК Мережі" створює інфраструктуру електромереж в Україні якісно іншого рівня. Сучасні "розумні" мережі будуть побудовані з урахуванням найкращого європейського досвіду, і саме для цього ми активно співпрацюємо з E.DSO. Оновлена інфраструктура мереж створить умови для розвитку великих потужностей "зеленої" генерації, а також розподіленої генерації, зокрема домашніх СЕС", - заявив генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко.

У результаті реалізації Концепції середній час відключення електроенергії на рік зменшиться з 1 500 до 100 хв (SAIDI), а технологічні втрати знизяться втричі - з 14% до 5%, усі клієнти отримають розумні лічильники, що сприятиме ощадливому споживанню та мінімізації витрат.

До розробки концепції залучено експертизу провідних енергокомпаній, що входять до асоціації операторів систем розподілу E.DSO.

"ДТЕК Мережі" розвиває бізнес із розподілу електроенергії та експлуатації електромереж у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Оператори системи розподілу (ОСР) "ДТЕК Мережі" обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА