12:15 13.11.2023

Кількість співробітників "Нафтогазу" за рахунок інтеграції інших підприємств до кінця року зросте вдвічі - Чернишов

3 хв читати
Кількість співробітників "Нафтогазу" за рахунок інтеграції інших підприємств до кінця року зросте вдвічі - Чернишов

Кількість співробітників Групи "Нафтогаз" за рахунок інтеграції до неї додаткових підприємств до кінця року зросте більш ніж удвічі - до 100 тис. із 45 тис., повідомив глава Групи Олексій Чернишов.

"Рік тому було 45 тис. співробітників, до кінця року у нас буде більше, ніж 100 тис. співробітників. Це дуже велике зростання для будь-якої організації. Воно пояснюється інтеграцією додаткових підприємств і видів діяльності в умовах війни, що забезпечують стабільне постачання енергоносіїв. Це, зокрема, облгази, які до кінця року будуть повністю інтегровані. Система стає більш стійкою і надійною", - сказав Чернишов на форумі "Формула успіху України. Великий день із NV" 11 листопада.

При цьому він зазначив, що "Нафтогаз" чітко визнає, що стає більшим монополістом, ніж був до цього.

"Але я прибічник досить лімітованого зростання "Нафтогазу", і буду дуже радий і щасливий, коли ми зможемо запропонувати частину компаній, не стратегічних, до приватизації", - запевнив Чернишов.

Він також повідомив, що в підземних сховищах газу накопичено вже понад 16 млрд куб. м блакитного палива, а видобуток українського газу зріс на 7%, що є, за його словами, дуже високим показником, тим більше в умовах війни...

"Це дозволило фактично увійти в зиму без імпорту газу. Вперше така подія відбулася, і я радий, що цю зиму ми пройдемо за рахунок українського газу", - додав Чернишов.

Він зазначив, що обсяги газу нерезидентів у ПСГ становлять близько 2,5 млрд куб. м, акцентувавши увагу на тому, що вони зберігають ресурс без жодних гарантій. У кулуарах форуму в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він уточнив, що, хоча днями через зростання споживання з похолоданням уже почався відбір газу, порівняно невеликі обсяги закачування ресурсу нерезидентами ще тривають.

Чернишов також привітав рекомендацію Єврокомісії у звіті щодо України, який вийшов минулого тижня, про скасування спецзобов'язань (ПСО) вже 2024 року і висловив упевненість, що уряд впорається з цим завданням. При цьому він зазначив, що проведення реформ має супроводжуватися захистом незахищених споживачів.

Водночас він назвав малоймовірною компенсацію витрат "Нафтогазу" на виконання ПСО.

"З огляду на потреби фінансування бюджету України на 2024 рік, імовірність цього невисока", - сказав він у коментарі агентству.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" планує до кінця 2023 року завершити процес консолідації операторів газорозподільних систем, що входили до сфери впливу "Регіональної газової компанії" Дмитра Фірташа.

Наприкінці травня 2022 року за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР) суд передав в управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних і міських операторів газорозподільних систем.

"Нафтогаз України" 2 вересня 2022 року зареєстрував ТОВ "Газорозподільні мережі України" ("Газомережі"), основним видом діяльності якого зазначено розподіл газу через місцеві (локальні) трубопроводи.

Кабінет Міністрів згідно з постановою №1335 від 25 листопада 2022 року передав "Газмережам" в експлуатацію державні газорозподільні мережі.

Станом на початок жовтня 2023 року компанія "Газмережа" силами 14 філій забезпечувала потреби 6,6 млн клієнтів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА