13:56 14.11.2023

Обстріляно територію біля однієї з ТЕС у Донецькій області та об'єкт нафтопереробки - Міненерго

2 хв читати
Обстріляно територію біля однієї з ТЕС у Донецькій області та об'єкт нафтопереробки - Міненерго

За минулу добу російські агресори обстріляли територію біля однієї з ТЕС на Донбасі, постраждалих немає, повідомило Міністерство енергетики України у вівторок.

Окрім того, внаслідок обстрілу пошкоджено обладнання на одному з нафтопереробних об'єктів.

У Міненерго також повідомили, що на одній із шахт у Донецькій області сталася пожежа.

"Увечері через перепад напруги сталася пожежа на одній із шахт Донеччини. Під землею на момент надзвичайної ситуації перебували 45 шахтарів. Продукти горіння у гірничі виробки не потрапили. За годину пожежу було ліквідовано та відновлено електропостачання шахти", - зазначили у відомстві.

За даними Міненерго, наразі енергогенерувальні потужності працюють у штатному режимі. Запасів вугілля та мазуту на складах достатньо для безперебійної роботи станцій. Обсяг виробленої е/е достатній для повного забезпечення потреб споживачів і промисловості.

"З планового ремонту вийшов в роботу блок однієї з ТЕЦ. Він додасть до енергосистеми додаткові 250 МВт потужності", - доповнили в міністерстві.

За минулу добу внаслідок бойових дій у Донецькій області вимикали світло у понад 9 тис. абонентів. У Харківській області є пошкодження ліній електропередач. Триває розмінування територій енергетичних об'єктів із залученням саперів і спецтехніки.

У Чернігівській області внаслідок обстрілу відключилася повітряна лінія, без світла залишилися понад 200 споживачів.

У Херсоні за минулу добу енергетики відновили електропостачання більше ніж для 3,6 тис. жителів.

"Загалом за добу енергетики заживили майже 27 тисяч споживачів. Без електропостачання частково лишаються споживачі у Донецькій, Харківській, Херсонській, Запорізькій, Сумській та Чернігівській областях", - констатували в Міненерго.

За даними відомства, експорт електроенергії до Словаччини, Румунії та Молдови за минулу добу становив 1 720 МВт-год, імпорт із цих країн - 1 176 МВт-год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА