16:55 14.11.2023

"Росатом" змушений допускати до роботи на ЗАЕС приблизно 800 працівників, які відмовилися підписувати з ним контракти, - голова "Енергоатому"

2 хв читати
"Росатом" змушений допускати до роботи на ЗАЕС приблизно 800 працівників, які відмовилися підписувати з ним контракти, - голова "Енергоатому"

На окупованій російськими агресорами Запорізькій атомній станції (ЗАЕС) залишилося близько 800 працівників, які не підписали контракти з "Росатомом", повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

"Приблизно 800 осіб нашого українського персоналу, патріотів, які не підписують ці ганебні контракти з рашистами. Фактично ці 800 осіб - це найкваліфікованіший персонал, від послуг яких рашисти не можуть відмовитися. Саме на них тримається зараз ядерна та радіаційна безпека на ЗАЕС", - сказав він в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" у вівторок.

Водночас він зазначив, що кількість тих, хто підписав контракти з числа українського персоналу ЗАЕС, залишається на рівні 3 тис.

За його словами, працівників на станції не вистачає, український персонал перебуває під тиском окупантів, а "російський не дуже охоче слухає "Росатом", щоб поїхати на ЗАЕС".

"На станцію набираються люди, які не мають того рівня відповідальності та професіоналізму, необхідного для роботи на такому об'єкті", - наголосив Котін.

Описуючи загалом ситуацію на ЗАЕС, очільник "Енергоатому" зазначив, що вона з'єднана з українською енергосистемою, споживає від неї близько 100 МВт, але тільки дві лінії електропередачі перебувають у робочому стані.

"Це теж викликає занепокоєння, тому що в разі пошкодження цих ліній станція перейде в режим блекауту, яких уже було сім. Ситуація на станції погіршується в усіх напрямах", - резюмував топменеджер.

Як повідомлялося, на початку серпня Котін говорив про те, що приблизно 3 тис. працівників ЗАЕС підписали контракти з "Росатомом", ще майже 3 тис. працівників - ні. Водночас він зазначав, що з 3 тис. непідписантів 2 тис. не працюють, ще 1-1,5 тис. працівників окупанти змушені допускати до робочих місць, оскільки в них немає персоналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА