12:50 15.11.2023

Апеляційний суд підтвердив законність націоналізації ПриватБанку - НБУ

2 хв читати
Апеляційний суд підтвердив законність націоналізації ПриватБанку - НБУ

Шостий апеляційний адміністративний суд у середу закрив провадження щодо оскарження ексвласниками ПриватБанку (Київ) рішення про виведення його з ринку за участю держави і підтвердив неможливість повернення націоналізованого банку колишнім власникам, повідомляють на сайті Національного банку України в середу.

Зазначається, що суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року, яким було задоволено позов ексспіввласника Привату Ігоря Коломойського до Нацбанку, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про протиправність і скасування рішень про виведення неплатоспроможного банку з ринку.

НБУ вітає рішення суду та вкотре наголошує, що виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку було здійснено відповідно до норм чинного законодавства для забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян.

"Сьогодні, через шість років, суд підтвердив неможливість повернення колишнім власникам ПриватБанку, на докапіталізацію якого держава витратила понад 155 млрд грн. Також слід констатувати, що всі рішення державних органів щодо націоналізації ПриватБанку є чинними", - зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

За його словами, суд застосував закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності" № 590-ІХ (так званий "антиколомойський" закон -- ІФ-У).

"Це не єдина справа щодо оскарження націоналізації, тому ми говоримо про продовження роботи, продовження боротьби..., однак це єдина справа, в якій було ухвалене одіозне рішення адміністративного суду про незаконність націоналізації. Сьогодні це рішення було скасовано і провадження закрито", - зі свого боку прокоментував вердикт суду керівник напряму з юридичної координації діяльності держбанку Олег Лазовський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА