16:42 15.11.2023

Агентство відновлення завершить будівництво захисних споруд на енергооб'єктах до грудня 2024 року - голова Держспецзв'язку

2 хв читати
Агентство відновлення завершить будівництво захисних споруд на енергооб'єктах до грудня 2024 року - голова Держспецзв'язку

Агентство відновлення завершить роботи з будівництва захисних споруд на енергетичних об'єктах до 1 грудня 2024 року, а на низці об'єктів - до середини лютого, повідомив голова Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) Юрій Щиголь.

"Агентство відновлення продовжує активно будувати захисні споруди на енергетичних об'єктах, і за більшістю з них роботи мають бути виконані до 1 грудня 2024 року, ще за низкою об'єктів - до середини лютого", - сказав Щиголь в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, до нинішньої зими Україна підготовлена краще, ніж торік. Держспецзв'язку координує роботу зі створення захисту від атак і дронів на енергетичних об'єктах спільно з "Укренерго", Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерством енергетики, Генштабом, Агентством відновлення і приватними компаніями. Роботу було розпочато на початку року, і вже є результати.

Держспецзв'язку також спільно з Генштабом та Агентством відновлення бере участь у розробленні проєктів із перенесення елементів критичної інфраструктури під землю. Було створено чіткі методичні рекомендації щодо вибору матеріалів і конструкцій.

"Об'єкти готові до захисту. Однак у наявності є певна кількість засобів протиповітряної оборони, і цієї кількості наразі недостатньо, щоб захистити всі об'єкти, які цього потребують. Щодня президент та уряд працюють над збільшенням кількості засобів ППО. Однак наш агресивний сусід має багато ракет. І якщо він буде їх масово запускати, не можна виключати влучень. І якщо це станеться, можливо, на дві-три чи п'ять годин, а може, й більше, якийсь регіон буде без електроенергії. Маємо бути готовими до всього і розуміти, що доти, доки триває війна, у країні немає жодного абсолютно безпечного місця", - розповів Щиголь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА