19:42 20.11.2023

Україна попросила Японію приєднатися до урядової програми "Промисловий Рамштайн"

2 хв читати
Україна попросила Японію приєднатися до урядової програми "Промисловий Рамштайн"

Україна звернулася до Японії з проханням приєднатися до реалізації підготовлюваної урядової програми "Промисловий Рамштайн", надати українським підприємствам обладнання для заміни знищеного під час повномасштабної війни, а також створювати спільні підприємства в Україні, повідомила пресслужба Міністерства економіки.

"Стратегічно важливими секторами для побудови нової країни та залучення приватних інвестицій є: оборона, виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, відновлювана енергія, виробництво та зберігання газу, зелена металургія, будівництво, екологічний транспорт, охорона здоров'я та фармацевтика. Ми вбачаємо великі перспективи у залученні японських компаній до ранньої відбудови України", - навела слова першої віцепрем'єрки - міністерки економіки Юлії Свириденко на зустрічі з міністром закордонних справ Японії Цуджі Кійото та представниками японських компаній пресслужба.

Вона закликала Японію посилити санкційний тиск на РФ, зокрема у фінансовій, банківській та оборонній сферах. Україна розраховує на подальшу підтримку Японії і у використанні заморожених російських активів.

За інформацією міністра, уряд України розвиває інструменти страхування воєнних ризиків для гарантування безпеки приватних інвестицій.

Свириденко подякувала представникам Японії за надання у квітні 2023 року фінансової підтримки для створення спеціального фонду MIGA Sure Trust Fund, що дало змогу Агентству надати перші гарантії страхування від воєнних ризиків. Україна також високо цінує залученість до проєктів фінансування за участю японських компаній через японський банк JBIC (Japan Bank of International Cooperation), проєкти розвитку за участі агенції JIKA та експортно-кредитне агентство NEXI, яке надає технічну та консультативну підтримку українському Експортно-кредитному агентству, наголосила віцепрем'єрка.

Сторони також обговорили питання гуманітарного розмінування та відновлення економічного потенціалу України.

За інформацією Свириденко, уряд разом із промисловими асоціаціями проаналізували знищене та пошкоджене обладнання на українських підприємствах. Майже 500 видів обладнання походженням із 21 країни світу було пошкоджено і потребує повної заміни. З них 86 видів обладнання - японського виробництва.

"Ми маємо намір започаткувати "Промисловий Рамштайн" та просимо Японію долучитись та надати обладнання для заміни пошкодженого та знищеного українським підприємствам", - сказала Свириденко та висловила сподівання на відкриття японськими компаніями заводів та переробних підприємств в Україні, створення спільних підприємств з українським бізнесом.

Представники японської делегації пообіцяли надати Україні додаткове обладнання для подолання наслідків обстрілів енергетичної інфраструктури: десять трансформаторів і п'ять газових турбін для електростанцій.

Японські бізнесмени висловили зацікавленість у початку реалізації спільних інвестиційних проєктів з українськими підприємцями. Особливий інтерес у потенційних інвесторів викликали галузі сільського господарства, енергетики, зеленої металургії, кібербезпеки та будівництва.

Під час зустрічі японська делегація оголосила про можливість відкриття в Києві офісу Японської організації зовнішньої торгівлі JETRO.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА