14:21 21.11.2023

"УЗ" призначила 14 нових рейсів у 2024 році

3 хв читати
"УЗ" призначила 14 нових рейсів у 2024 році

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) у 2024 році призначила 14 нових рейсів - 11 внутрішніх і три міжнародних, повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко на презентації нових графіків і маршрутів поїздів на 2024 рік у Києві у вівторок.

Зокрема, буде новий поїзд №119/120 Дніпро - Хелм, а також заплановано запуск поїздів Чоп-Прага і Чоп-Відень спільно з чеською компанією RegioJet. Новий поїзд №119/120 Дніпро - Хелм зі зручним стикуванням у напрямку Варшави надасть змогу пасажирам, які подорожують із Дніпра, добиратися до Варшави на чотири години швидше, ніж через Перемишль, уточнили в "УЗ".

"Пасажирські перевезення - це один із основних напрямів діяльності компанії та наша соціальна місія. Розуміючи це, ми постійно розвиваємося: призначаємо нові поїзди, оновлюємо рухомий склад і пропонуємо додаткові сервіси. Ми презентуємо 11 нових внутрішніх рейсів і три міжнародних. Загалом завдяки новому розкладу виконуватиме 22 міжнародні рейси", - сказав Лященко, нагадавши, що на початку 2022 року міжнародних рейсів було дев'ять.

За обсягами перевезень "УЗ" практично компенсувала трафік регулярних авіаційних рейсів. За підсумками 2023 року очікує вийти на довоєнний обсяг перевезення пасажирів 24,7-24,8 млн, зокрема близько 2 млн - у міжнародному сполученні, повідомив глава "УЗ".

"За обсягами перевезених пасажирів ми вже повернулися на рівень 2021 року. Розвиваючи міжнародне сполучення, відкриваючи нові маршрути всередині країни, ми зміцнюємо зв'язок усіх регіонів і залишаємося завжди напоготові приїхати туди, де це буде необхідно", - сказав Лященко.

Серед призначених нових внутрішніх маршрутів: поїзд №51/52 Одеса - Запоріжжя, який курсуватиме через день. 129/130 Кременчук - Чернівці, завдяки якому Чернівці вперше отримають пряме сполучення з Кременчуком. З міста можна буде дістатися таким чином до Києва та інших міст на шляху прямування. №216/215 Запоріжжя - Чернівці, що курсуватиме щодня та з'єднає Буковину з Івано-Франківськом, Львовом, Дніпром та Запоріжжям. №193/192 Кривий Ріг - Ясіня - з'єднає прямим сполученням Кривий Ріг із Карпатами. №345/346 Ужгород - Чернівці, який курсуватиме щоденно та дозволить відновити історичне пряме сполучення Закарпаття з Буковиною через популярний гірськолижний курорт у Славському. №28/27 Київ - Мукачево, який у дні пікового попиту забезпечить додаткове сполучення Києва з містами Закарпаття та курортом у Славському. №145/146 Суми - Рахів встановить сполучення з гірськолижними курортами Прикарпаття та Закарпаття. №365/366 Луцьк - Рахів забезпечить сполучення з Моршином, Долиною, Калушем, Івано-Франківськом, Яремчею, Буковелем, Ворохтою. №368/367 Луцьк - Ужгород дасть сполучення Луцьку зі Львовом, Мукачевом і Чопом. Інтерсіті №747/748 Київ - Тернопіль курсуватиме щоденно і дасть комфортне ранкове та вечірнє сполучення для жителів Тернополя, Хмельницького, Вінниці зі столицею. Інтерсіті №745/746 Київ - Львів, забезпечить ранкове сполучення Львова та Києва.

Також, стануть щоденними поїзди №5/6 Запоріжжя - Ясіня, №40/39 Запоріжжя - Солотвино та поїзд Луцьк - Ужгород, який у новому графіку отримав нову нумерацію 368/367. Крім того, поїзд №25/26 Одеса - Рахів отримав більш зручне вечірнє відправлення з Одеси о 18:20 замість 14:02, а маршрут поїзда №357/358 Київ - Ворохта подовжується до станції Ясіня, звідки починаються популярні рейси в гори.

За словами Лященка, запуск нових рейсів став можливим і завдяки роботі, яку виконала "УЗ" з ремонту інфраструктури. "Це величезна робота щодо інфраструктури. Цього року ми відремонтували майже 300 кілометрів шляхів. Майже 70 кілометрів - це важка інфраструктура, яка не використовувалася. Зараз ми її повністю відновили", - сказав глава "УЗ".

В "УЗ" також уточнили, що новий графік руху поїздів на 2024 рік розробляли з урахуванням відгуків пасажирів. Пропозиції внесли понад 7 тис. користувачів мобільного застосунку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА