18:05 21.11.2023

Капремонт свердловини на півночі країни забезпечив дебіт понад 60 тис. куб. м газу на добу - "Укрнафта"

2 хв читати
Капремонт свердловини на півночі країни забезпечив дебіт понад 60 тис. куб. м газу на добу - "Укрнафта"

ПАТ "Укрнафта" провело капітальний ремонт свердловини (КРС) на півночі країни, який надав змогу забезпечити дебіт природного газу більш ніж до 60 тис. куб. м на добу, а також вийти на нові перспективи дорозвідки покладів родовища.

"Попередньо оцінений дебіт після КРС становить понад 60 тис. куб. м природного газу на добу", - повідомив директор "Укрнафти" Сергій Корецький, слова якого процитовано на сайті товариства в понеділок.

Як поінформували в компанії, бригада капітального ремонту провела геофізичні роботи, щоб визначити насиченість нового покладу і від'єднала вироблений нижній горизонт.

На глибині 2317-2322 м було проведено перфораційні роботи зі з'єднання покладу зі свердловиною, після чого в компанії розпочали освоєння свердловини.

Поклад має розміри 2 кв. км, потужністю 35,4 м, з товщиною продуктивної частини від 2 до 7 м. Його було спочатку оцінено у 199 млн куб. м газу і 70 тис. тонн конденсату. Промислово ці запаси не розроблялися.

"Тепер, отримавши хороші результати після КРС, можна з упевненістю сказати: ресурс є, тому компанія планує його розробку", - підсумували в "Укрнафті".

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою наразі управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Сергія Корецького.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА