14:54 22.11.2023

ЄС і Україна розраховують на своєчасне виділення останнього траншу макрофіндопомоги EUR1,5 млрд у грудні

1 хв читати
ЄС і Україна розраховують на своєчасне виділення останнього траншу макрофіндопомоги EUR1,5 млрд у грудні

Останній цьогоріч 11-й транш макрофінансової допомоги Євросоюзу Україні у розмірі EUR1,5 млрд очікують у грудні, повідомили виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс і Міністерство фінансів України.

"За дотримання всіх умов останній платіж MFA+ має надійти в грудні - разом з оцінкою всієї програми", - написав Домбровскіс у соціальній мережі Х у середу.

"Очікується, що останній транш макрофінансової допомоги на 2023 рік Україна отримає до кінця грудня поточного року за умови виконання Україною погоджених сторонами умов структурної політики", - підтвердив Мінфін у пресрелізі.

Українське відомство також уточнило, що в середу вже отримало 10-й транш EUR1,5 млрд, з урахуванням якого загальна сума наданих ЄС коштів MFA+ для покриття нагальних фінансових потреб країни цього року сягнула EUR16,5 млрд.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн раніше цього дня зазначила, що з виділенням цього траншу загальна підтримка України досягла EUR85 млрд. Вона анонсувала продовження фінансової підтримки країни й надалі. "Далі буде. Ми запропонували Україні EUR50 млрд до 2027 року", - написала фон дер Ляєн у соціальній мережі Х.

Мінфін України розраховує, що з цих EUR50 млрд за програмою Ukraine Facility на 2024-2027 рр. наступного року на фінансування дефіциту держбюджету знову буде виділено EUR18 млрд. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА