17:27 22.11.2023

"Укрнафта" очікує до березня 2024 року підписання перших угод про спільну розробку родовищ

3 хв читати
"Укрнафта" очікує до березня 2024 року підписання перших угод про спільну розробку родовищ

ПАТ "Укрнафта" очікує до березня 2024 року підписання перших угод про спільну розробку пропонованого 21 родовища, повідомив директор компанії Сергій Корецький.

"У січні будуть перші результати конкурсів. Орієнтовно до березня 2024 року буде підписано угоди", - сказав він в інтерв'ю виданню "Forbes Україна".

За його словами, інтерес до конкурсу виявили не лише українські, а й зарубіжні компанії.

"Уже є іноземні компанії, які готові йти на схід у рамках угод про розподіл продукції. Це і великі, і невеликі західні компанії. 45 компаній уже перебувають у списку зацікавлених. 27 підписали договір про нерозголошення й активно вивчають документацію. Це компанії з досвідом, технологіями і грошима", - уточнив Корецький.

За його словами, потенційні контрагенти "Укрнафти" готові брати на себе ризик роботи із більшими ставками прибутковості, ніж у країнах, де немає війни. "Але я вважаю, що ми повинні рухатися. Ми не можемо скласти руки і чекати закінчення війни", - зазначив він.

Директор "Укрнафти" також повідомив, що поточного року інвестиції компанії становитимуть близько 4-4,5 млрд грн, здебільшого у видобуток і сервіси.

"На наступний рік у нас теж амбітний план. Але цей інвестплан ще не затверджено. Потрібно дочекатися узгодження на всіх рівнях, і ми його представимо. Усі інвестиції плануємо у видобуток, оновлення та закупівлю техніки. Ми не можемо з трьома радянськими верстатами бурити темпами "Укргазвидобування", - додав Корецький.

Як повідомлялося, "Укрнафта" до 10 січня 2024 року приймає заявки потенційних партнерів на спільну розробку 21 родовища (10 - на заході та 11 - на сході країни). У категорії 2P (доведені та ймовірні) запаси цих родовищ оцінюються у понад 12 млн тонн нафти і понад 31 млрд куб. м газу.

Внеском компанії буде родовище та право користування наявною видобувною інфраструктурою, а внеском партнера - розроблений план розвитку родовища для інтенсифікації видобутку та фінансування відповідних робіт.

Алгоритм подання заявок та відбору потенційних інвесторів такий: кандидати заявляють про зацікавленість, проходять комплаєнс-процедури, отримують доступ до Virtual Data Room із детальною інформацією про родовища, подають пропозиції щодо планів розробки та умов співпраці.

Далі "Укрнафта" оцінює пропозиції, проводить переговори та обирає переможців окремо для кожного родовища. Потім спочатку сторони погоджують остаточний текст договору про розподіл продукції, потім Кабінет Міністрів, після чого починається реалізація плану розвитку.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою наразі управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Сергія Корецького.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА