12:28 24.11.2023

"Укрнафта" бурить нову розвідувальну свердловину на заході України

2 хв читати
"Укрнафта" бурить нову розвідувальну свердловину на заході України

ПАТ "Укрнафта" споруджує нову розвідувальну свердловину на заході України, повідомив директор компанії Сергій Корецький на своїй фесбук-сторінці.

За його даними, загальна глибина нової похило-скерованої свердловини - 2213 м, на сьогодні вже пройдено понад 1 тис. м. Роботи ведуться власним верстатом, яким було пробурено попередню свердловину в тому ж регіоні.

Об'єкт має відкрити доступ до двох продуктивних горизонтів. Згідно з побудованою цифровою 3D геологічною та гідродинамічною моделлю родовища, на більшій глибині міститься 464 тис. тонн видобувних запасів. Менш глибокий горизонт має 1,121 млн тонн запасів.

"Таким чином, коли ми дістанемо ресурс на глибшому горизонті, і коли обсяги видобутку впадуть, можна буде повернутися вище і дати свердловині друге життя за допомогою капітального ремонту. Такий підхід допоможе компанії більш ефективно використовувати наявний технологічний ресурс", - зазначив Корецький.

Як повідомлялося, "Укрнафта" 2023 року має намір пробурити дев'ять нових свердловин, 2024 року - 30. Компанія ставить стратегічною метою до 2027 року подвоїти видобуток нафти і природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно. Відповідно до останнього прогнозу видобуток нафти у 2023 році заплановано збільшити на 4%, до 1,405 млн тонн.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою наразі управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Сергія Корецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА