16:37 25.11.2023

Зеленський розраховує, що фінансування ініціативи "Зерно з України" подвоїться і досягне $200 млн

1 хв читати
Зеленський розраховує, що фінансування ініціативи "Зерно з України" подвоїться і досягне $200 млн

Президент України Володимир Зеленський розраховує, що фінансування Чорноморської зернової ініціативи впродовж наступного року подвоїться і досягне $200 млн.

"У нас дуже конкретні (досягнення в рамках ініціативи "Зерно з України" - ІФ-У). На зараз понад $100 млн підтримки з боку інших держав і підтримки українського експорту та фермерів. І це дуже важливо. Я думаю, що ми зможемо подвоїти цю цифру", - заявив він на пресконференції "Зерно з України" з президентами Швейцарії, Латвії та прем'єром Литви в Києві в суботу.

Говорячи про саму роботу "зернового коридору", Зеленський зауважив, що він, "хоча і з викликами, але працює", водночас Росія, за його словами, не має великого впливу на його роботу.

"Важливо, що він працює... Що Росія може сьогодні зробити? Максимально блокувати цей коридор. Але я вважаю, що впливу такого потужного вона на цей коридор на сьогодні не має", - сказав президент.

Водночас глава держави наголосив, що нині є цілком зрозумілі відносини й умови щодо використання цього коридору з Болгарією, Румунією і Туреччиною. Крім того, є домовленість із Великою Британією, яка займається його страхуванням.

Він також висловив упевненість у тому, що обсяг експорту залізницею зерна з України до кінця року збільшиться до $4 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА