18:58 27.11.2023

Польща просить ЄК провести дискусію про вплив скасування обмежень на міжнародні транспортні перевезення між Україною та ЄС

2 хв читати
Польща просить ЄК провести дискусію про вплив скасування обмежень на міжнародні транспортні перевезення між Україною та ЄС

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик закликав Європейську комісію підтримувати стабільність ринку автомобільних перевезень ЄС і надіслав листа віцепрем'єру - міністру відновлення України Олександру Кубракову з огляду на протест польських перевізників на кордоні з Україною, повідомляє pap.pl.

Згідно з повідомленням, Адамчик закликав до термінового виконання вимог польських автоперевізників, які наполягають на вилученні вимоги про реєстрацію в електронній черзі транспорту, що повертається з України до ЄС без вантажу, щонайменше на двох прикордонних переходах: "Зосин-Устилуг" і "Нижанковичі-Мальховіце".

При цьому наголошується, що після запровадження Україною системи електронної черги час очікування перетину кордону Україна-ЄС транспортними засобами, зареєстрованими в Євросоюзі, які повертаються порожніми з України, значно збільшився.

Протестувальники також вимагають відновлення дозволів на міжнародні перевезення, які було скасовано з 1 липня 2022 року в межах угоди між Європейським Союзом та Україною. При цьому польський міністр попросив єврокомісара з транспорту Адіну Валян створити спільний комітет для аналізу впливу цієї угоди на ринок автомобільних перевезень ЄС. На думку Міністерства інфраструктури Польщі, владі ЄС необхідно було передбачити і наслідки, і можливі заходи для підтримки стабільності транспортного сполучення і ринків окремих держав-членів ЄС.

З огляду на ситуацію, що склалася, Польща ініціювала розгляд наслідків угоди ЄС і України на засіданні Транспортної ради ЄС, яке відбудеться 4 грудня в Брюсселі.

Адамчик попросив єврокомісара, а також президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн сприяти відключенню Україною системи електронної черги.

Серед іншого він також відзначив наявність порушень правил із боку українських перевізників.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА