11:40 28.11.2023

Без світла через негоду залишаються 599 населених пунктів - Міненерго

2 хв читати
Без світла через негоду залишаються 599 населених пунктів - Міненерго

Через складні погодні умови на ранок вівторка без світла залишаються 559 населених пунктів, повідомило Міністерство енергетики.

Згідно з його пресрелізом, роботи з усунення наслідків негоди тривають, у них задіяно 210 аварійних бригад, понад 230 одиниць техніки. Міненерго зазначає, що складною через негоду залишається ситуація в Миколаївській, Одеській, Сумській, Херсонській областях.

Зокрема, в Одеській області залишаються знеструмленими 312 населених пунктів (95,6 тис. споживачів).

При цьому ДТЕК у своєму телеграм-каналі раніше у вівторок повідомив, що повернув світло для 169 тис. родин у 294 населених пунктах, відремонтувавши 206 ліній і зажививши 3003 підстанції. За його інформацією, пошкодження залишаються в полях, куди важко дістатися через величезні снігові замети.

За даними Міненерго, у Миколаївській області на ранок заживлено 148 населених пунктів (73,4 тис. абонентів), але повністю або частково знеструмлено 118 населених пунктів (20,6 тис. споживачів).

Через негоду в Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Сумській, Херсонській, Чернігівській областях відключено від 6 до 34 населених пунктів, у Полтавській - три населених пункти, у Запорізькій - один. Водночас усіх споживачів Київської та Харківської областей, знеструмлених через негоду, уже під'єднано до електромережі.

Крім цього, через бойові дії та технологічні порушення залишаються без електропостачання 443 населені пункти.

НЕК "Укренерго", зі свого боку, повідомляє, що за минулу добу заживила дві високовольтні повітряні лінії (ПЛ) 330 кВ у південному регіоні, пошкоджені негодою. Також включила в роботу ще одну лінію 330 кВ для підвищення надійності енергопостачання в регіоні. Ще одну високовольтну ПЛ 330 кВ, яку відключали з технічних причин, повернули в роботу в східному регіоні.

За її даними, протягом доби один блок ТЕС виведено в аварійний ремонт, а один блок повернуто в роботу.

"Незважаючи на відключення енергоблоку, електроенергії, виробленої українськими електростанціями, сьогодні достатньо для забезпечення побутових та юридичних споживачів. Ліміти споживання не запроваджувалися", - зазначає системний оператор.

Водночас він закликає споживати електрику ощадливо, особливо в ранкові та вечірні години - з 9:00 до 11:00 та з 16:00 до 18:00, щоб допомогти енергетикам швидше відновлювати мережі.

Як зазначає НЕК, експорт е/е, як і вчора, відсутній. Імпорт, здійснюваний у вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови, зріс удвічі - до 1358 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 559 МВт (технічно можлива максимальна потужність 1200 МВт).

Як повідомлялося, на ранок понеділка в Україні було відключено через негоду понад 2 тис. населених пунктів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА