11:58 28.11.2023

Мінвідновлення разом із USAID реформуватиме сектор центрального теплопостачання

2 хв читати

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Проєкт енергетичної безпеки USAID (ПЕБ) підписали меморандум про взаєморозуміння, спрямований на відновлення, реформування та розбудову енергетичної та муніципальної інфраструктури громад, забезпечення енергетичної сталості, повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

"Реформування енергетичного сектору відповідно до найкращих практик Європейського Союзу, оптимізація муніципальної системи теплопостачання України, популяризації широкомасштабного впровадження децентралізованого енергопостачання, інтеграція різноманітних джерел відновлюваної енергії, підвищення енергоефективності, сприятимуть декарбонізації енергетичної системи та підвищенню енергетичної безпеки України. Я вдячний американським партнерам за готовність допомагати Україні на шляху до трансформації та модернізації нашої енергосистеми", - зазначив заступник Мінвідновлення Олександр Бутенко.

USAID через Проєкт енергетичної безпеки надаватиме підтримку Міністерству в реформуванні сектору централізованого теплопостачання та енергетичного сектору. Він сприятиме підвищенню енергетичної стійкості, шляхом пріоритезації концепцій проєктів енергетичної інфраструктури на муніципальному рівні, спрямованих на економічно обґрунтовану та фінансово стійку розподілену генерацію енергії з інтегрованою когенерацією, сприяння впровадженню різноманітних джерел енергії. Важливим елементом є сприяння розвитку когенерації, що забезпечить зниження кількості потенційних відключень енергії в аварійних ситуаціях. Також це забезпечить постійне постачання енергії об’єктам критичної інфраструктури у громадах.

"Для посилення стійкості інфраструктури теплопостачання та забезпечення постачання енергії об’єктам критичної інфраструктури в місцевих громадах, ми зосередимось на підтримці низки інвестиційних проєктів для розподіленої генерації з використанням різноманітних джерел енергії і розбудові технічної спроможності органів місцевої влади і зацікавлених сторін сектору, на додачу до особливої уваги, яку ми приділятимемо розробці нормативних документів щодо розподіленої генерації у системах централізованого теплопостачання", - зазначив керівник Проєкту енергетичної безпеки USAID Майкл Трейнор.

Меморандум передбачає і співпрацю щодо задоволення пріоритетних потреб, і допомогу в стратегічному плануванні відновлення та реформування енергетики й теплопостачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА