13:13 28.11.2023

"Запоріжсталь" освоїла випуск нових видів г/к прокату з конструкційної сталі та поставила пробну партію до Польщі

2 хв читати
"Запоріжсталь" освоїла випуск нових видів г/к прокату з конструкційної сталі та поставила пробну партію до Польщі

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" освоїв випуск гарячекатаного прокату із конструкційних марок сталі в рамках розширення сортаменту продукції.

Згідно з інформацією підприємства у вівторок, комбінат "Запоріжсталь" групи "Метінвест" успішно пройшов процес розширення сфери дії сертифіката на відповідність гарячекатаного прокату вимогам стандарту EN 10025-1 на сталі марок S235-275 J0-J2 і S355 J0-J2.

При цьому уточнено, що на "Запоріжсталі" розпочали виробництво затребуваної металопродукції, яка до повномасштабного вторгнення вироблялася на Маріупольському металургійному комбінаті (ММК) ім. Ілліча. Для цього підприємство пройшло інспектування виробничого процесу та аналіз технологічних можливостей, і як результат - отримало сертифікат відповідності системи виробничого контролю від міжнародного сертифікаційного органу Dedal.

"Незважаючи на повномасштабну війну, важкі кризові часи у вітчизняному гірничо-металургійному комплексі, "Запоріжсталь" продовжує працювати над розширенням сортаменту і виходом на нові ринки збуту. Сертифікат відповідності системи виробничого контролю надасть змогу перейти в новий для "Запоріжсталі" сегмент - виробництво відповідальніших конструкційних труб, а також деталей для машинобудування і контейнерів, - зазначив генеральний директор "Запоріжсталі" Роман Слободянюк, якого цитує пресслужба.

Пробні поставки цієї продукції вже відправлено кільком польським клієнтам, отримано перші відгуки про порізку і виробництво труб, проведено контрольні випробування. Продовжуючи працювати в цьому напрямі, "Запоріжсталь" зможе поліпшити виробничі результати, досягти додаткових обсягів виробництва і продажу гарячекатаного прокату, що відповідає європейському стандарту EN 10025-1:2004 конструкційні марки сталей S235-275 J0-J2 і S355 J0-J2 в товщинах 1,8-8 мм. Прокат цілком відповідає вимогам директив Європейського Союзу щодо прокату, застосовуваного в цивільному або промисловому будівництві, констатується в пресрелізі.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого має широкий попит у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон із вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції в групу "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА