12:06 29.11.2023

Через негоду в Україні залишаються без світла 368 населених пунктів у дев’яти областях - "Укренерго"

2 хв читати
Через негоду в Україні залишаються без світла 368 населених пунктів у дев’яти областях - "Укренерго"

На ранок середи без світла залишаються 368 населених пунктів у дев’яти областях: Дніпропетровській, Закарпатській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з її повідомленням у телеграм-каналі, найскладніша ситуація сьогодні в Одеській (за даними Міненерго, там знеструмлені 228 населених пунктів, або 54,1 тис. абонентів) і в Херсонській областях (залишаються без електропостачання ще 30 населених пунктів - майже 15 тис. абонентів).

"Ремонтні бригади "Укренерго" разом з обленерго продовжують відновлювати енергопостачання споживачів у південному регіоні. Хід робіт ускладнюють важкі погодні умови: снігові замети, ожеледиця. Знову посилився вітер, подекуди йде сильний дощ", - описала ситуацію НЕК.

За її інформацією, за ніч через погодні умови додалися відключення в Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Черкаській областях.

Через бойові дії та інші причини без світла залишаються 444 населені пункти.

Водночас рівень споживання електроенергії стрімко зростає. Диспетчерський центр "Укренерго" прогнозує, що воно триматиметься на максимумі протягом дня, закликаючи якомога економніше споживати ресурс.

"Причини зростання споживання: погіршення погодних умов, похмура погода, що впливає на зменшення виробництва "зеленої" генерації, і головне - відновлення споживання в регіонах, які постраждали через негоду", - пояснює НЕК.

Водночас компанія запевняє, що ліміти споживання не запроваджувалися, графіки відключень не застосовувалися і не прогнозуються. Таку саму інформацію поширило і Міненерго у своєму телеграм-каналі.

"Але якщо максимум споживання триматиметься протягом дня, в енергосистемі можливий дефіцит. Це пов'язано зі зниженою роботою сонячних електростанцій", - попереджає системний оператор.

Експорт е/е, як і в попередні дні, в середу відсутній. Імпорт електроенергії здійснюється переважно в нічні та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг приблизно на рівні вівторка - 1277 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 474 МВт.

Як повідомлялося, на вечір вівторка через негоду було знеструмлено 357 населених пунктів із понад 2 тис., про які повідомлялося на ранок понеділка.

З 28 листопада технічна можливість імпорту електроенергії з Європи в Україну і Молдову зросла з 1200 МВт до 1700 МВт.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА