13:56 29.11.2023

"Укрнафта" після капремонту свердловини отримала добовий дебіт понад 60 тис. куб. м газу

2 хв читати
"Укрнафта" після капремонту свердловини отримала добовий дебіт понад 60 тис. куб. м газу

ПАТ "Укрнафта" здійснила капітальний ремонт свердловини на глибині більш як 4000 м й отримала добовий дебіт понад 60 тис. куб. м природного газу і 40 тонн конденсату, повідомив директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, метою капітального ремонту розташованого на сході України родовища була його дорозвідка.

Спеціалісти компанії здійснили комплекс геофізичних робіт, необхідних для уточнення поточного насичення пластів-колекторів. Після дослідження проведено перфораційні роботи на глибині 4393-4396 м, щоб з'єднати свердловину з видобувним горизонтом. Розкритий поклад має площу 3,8 кв. км з товщиною продуктивної частини до 3,6 м.

"Свердловина введена в дослідно-промислову експлуатацію, щоб отримати додаткові дані щодо покладу, який містить попередньо розвідані запаси. У подальшому ці запаси можна перевести в категорію промислових. Успішний капремонт свердловини збільшив видобуток вуглеводнів і підтвердив важливість дорозвідки наявних родовищ", - зазначив Корецький.

Супровід і реалізацію робіт здійснювали спеціалісти департаментів розробки родовищ і геологічного вивчення, НГВУ "Полтаванафтогаз" і структурного підрозділу "Укрнафта-Буріння".

Як повідомлялося, "Укрнафта" у 2023 році має намір пробурити дев'ять нових свердловин, у 2024 році - 30. Компанія ставить за стратегічну мету до 2027 року подвоїти видобуток нафти й природного газу до 3 млн тонн і 2 млрд куб. м відповідно. Згідно з останнім прогнозом видобуток нафти у 2023 році планується збільшити на 4%, до 1,405 млн тонн.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою наразі управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Сергія Корецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА