14:54 29.11.2023

"Укренерго" знову фіксує енергодефіцит, закликає економно споживати е/е протягом дня

1 хв читати
"Укренерго" знову фіксує енергодефіцит, закликає економно споживати е/е протягом дня

НЕК "Укренерго" попереджає, що з 13:00 середи в енергосистемі країни зафіксовано дефіцит електроенергії, і закликає до ощадливого споживання ресурсу протягом дня до 18:00.

"Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів", - повідомив системний оператор у телеграм-каналі.

Як зазначається, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити потреби всіх: СЕС майже не працюють через щільну хмарність у всіх регіонах, а на ТЕС деякі блоки ще перебувають у ремонті.

"Укренерго" пояснює, що не потрібно вимикати все і сидіти в темряві - достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне, а також уважно поставитися до використання потужних електроприладів: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір і ніч після 18:00.

Як повідомлялося, днем раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що економія електроенергії населенням є обов'язковою умовою незастосування графіків відключень.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА