17:50 18.12.2023

ЄС запроваджує додаткові обмеження на транзит товарів територією РФ

2 хв читати
ЄС запроваджує додаткові обмеження на транзит товарів територією РФ

Євросоюз ухвалив рішення розширити заборону на транзит товарів з ЄС до третіх країн територією Росії, поширивши її на будь-які товари, що можуть мати військове призначення, йдеться в оприлюдненій у понеділок заяві ЄС.

"Заборону на транзит, яка наразі поширюється на товари і технології подвійного призначення, що експортують з ЄС до третіх країн через територію Росії, буде розширено на всі товари, які можуть бути використані на полі бою", - йдеться в документі.

Крім того, згідно із заявою, ЄС також забороняє на своїй території громадянам Росії обіймати керівні посади в компаніях, зокрема, пов'язаних із наданням росіянам послуг криптогаманців.

До того ж обмеження запроваджують на "надання програмного забезпечення для управління підприємствами та програмного забезпечення для промислового дизайну й виробництва".

Також розширюється список заборонених товарів, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню сектору оборони й безпеки РФ, зокрема хімікатів, літієвих батарей, термостатів, двигунів постійного струму й серводвигунів для безпілотних літальних апаратів (БПЛА), верстатів і деталей машин.

ЄС також запровадив додаткові обмеження на імпорт товарів, які приносять Росії значні прибутки і в такий спосіб дають змогу продовжувати агресивну війну проти України, серед них чавун і шпігелі, мідний дріт, алюмінієвий дріт, фольга, труби і трубки на загальну суму EUR2,2 млрд на рік.

Також запроваджується нова заборона на імпорт скрапленого пропану (LPG) з 12-місячним перехідним періодом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА