16:49 25.12.2023

"Укрнафта" запустила нову високодебітну свердловину на сході України

2 хв читати
"Укрнафта" запустила нову високодебітну свердловину на сході України

ПАТ "Укрнафта" запустило в роботу чергову високодебітну свердловину на сході України початковим добовим дебітом понад 50 тонн нафти, повідомила компанія.

"Загальна глибина нової розвідувальної свердловини - 2919 метрів. Початковий дебіт становить 51,4 тонни на добу практично безводної нафти, обводненість 2-3%", - уточнив директор ПАТ Сергій Корецький, слова якого наведено в релізі компанії в понеділок.

В "Укрнафті" пояснили, що її фахівці працювали власним буровим верстатом. У процесі буріння задіяли власні розробки: відділ промислової хімії та аналізу керна на основі базової рецептури розробив бурову промивальну рідину, яку використали до глибини 2013 метрів.

"Це дало змогу знизити коефіцієнт кавернозності стовбура й мінімізувати витрати на хімреагенти і матеріали, що зекономило компанії мільйони гривень", - зазначили в компанії, додавши, що перспективний поклад у серпухівських відкладах розкрито пілотним стовбуром в інтервалі 2894-2898 метрів.

У розрізі свердловини розкрито ще три перспективні поклади в серпухівських і башкирських відкладах. Тому після відпрацювання нижчих покладів буде пробурено горизонтальну частину свердловини з метою розробки запасів нафти в башкирських відкладах, поділилася планами "Укрнафта".

Як повідомлялося, на початку грудня "Укрнафта" пробурила нову похилоспрямовану свердловину з початковим добовим дебітом нафти 25-30 тонн на заході України з метою розвідки запасів у стрийських відкладах.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою наразі управляє Міноборони. У листопаді 2022 року директором компанії призначено Сергія Корецького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА