11:08 27.12.2023

Мінцифри запустило програму "е-резидентства" в режимі закритого бета-тестування

2 хв читати
Мінцифри запустило програму "е-резидентства" в режимі закритого бета-тестування

Міністерство цифрової трансформації розпочало закрите бета-тестування програми електронного резидентства uResidency, за допомогою якої іноземці можуть зареєструвати фізособу-підприємця (ФОП) в Україні з будь-якої точки світу, повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"У uResidency всі послуги автоматизовані та онлайн: від подання заяви на отримання статусу до відкриття банківського рахунку та сплати податків. У майбутніх е-резидентів також будуть переваги у вигляді мобільного банкінгу, низького оподаткування розміром 5% і відсутності бухгалтерії та звітів", - ідеться в повідомленні.

Зарубіжним підприємцям, які бажають стати е-резидентом, не потрібно їхати в Україну: для отримання статусу - достатньо пройти одноразову офлайн-верифікацію в українській консульській установі в країні проживання, уточнили в Мінцифри.

Зареєстровані в uResidency ФОП сплачуватимуть податок у межах ліміту ФОП 3-ї групи - 5% суми в разі доходу 1 167 розмірів мінімальної заробітної плати (≈ EUR200 тис.), уточнив у повідомленні заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

За його словами, програма розраховує залучити в Україну власників малого бізнесу з Європи та Азії, зокрема IT-фахівців і фахівців сектору креативної економіки, які надають онлайн-послуги.

Після успішного бета-тестування програма електронного резидентства буде доступна громадянам Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Поступово перелік країн розширюватиметься, уточнили в Мінцифри.

Федоров нагадав, що над створенням програми міністерство працювало три роки й нарешті запускає бета-тестування. За його словами, зараз лише кілька країн у світі пропонують електронне резидентство.

"Програма стане потужним джерелом для відновлення нашої економіки завдяки оподаткуванню іноземних підприємців. А також популяризуватиме бренд України як цифрової держави. Ми вже показали світові, що цифровізація та створення зручних сервісів - це наша superpower. uResidency тільки посилить цей статус", - наголосив віцепрем'єр.

Раніше Федоров повідомив, що "е-резидентство" буде запущене в першому кварталі 2024 року, тоді як "е-акциз" - тільки з 2025 року. В кулуарах Diia Summit він наголосив, що нормативно-правова база для запуску проєкту готова.

Як повідомлялося, Національний банк України з 1 квітня 2023 року надав право електронним резидентам (е-резидентам) відкривати поточні рахунки в банку, реалізувавши норму закону від 6 жовтня 2022 року "Про особливості оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів".

Зазначалося, що на першому етапі проєкту можна буде зареєструватися тільки у формі ФОП, але в майбутньому буде створено можливості і для реєстрації юридичних осіб у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА