11:39 27.12.2023

Обсяг договору про закупівлю обладнання для першої в Україні ядерної установки АР1000 Westinghouse становить майже $440 млн

1 хв читати
Обсяг договору про закупівлю обладнання для першої в Україні ядерної установки АР1000 Westinghouse становить майже $440 млн

Вартість договору між НАЕК "Енергоатом" і Westinghouse Electric Company LLC про закупівлю обладнання для впровадження ядерної установки АР1000 становить $437,5 млн.

Про це НАЕК повідомила в електронній системі Prozorro.

Згідно зі звітом про договір, укладений без використання електронної системи закупівель, термін постачання обладнання - до 30 листопада 2027 року на майданчик Хмельницької АЕС.

Договір, що діє з 21 грудня 2023 року, оплачується з власного бюджету "Енергоатому" - коштами від госпдіяльності компанії.

Як повідомлялося, президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін і CEO Westinghouse Патрік Фрагман 17 грудня в Києві підписали контракт на закупівлю реакторної установки для першого в Україні атомного енергоблока (АЕС) за технологією AP1000. Котін уточнив, що після ухвалення закону компанія буде готова в найкоротші терміни розпочати роботи з будівництва блока, який додасть 1,1 ГВт встановленої електричної потужності в енергосистему країни.

Джерело: Енергореформа

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА